Samast'tan karar düzeltme başvurusu!

Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast, Adalet Bakanlığı'na başvurarak hakkında verilen 22 yıl hapis cezasının son dönemde ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda kanun yararına bozulmasını istedi.

Samast'tan karar düzeltme başvurusu!
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne 12 sayfalık bir dilekçe gönderen Samast, İstanbul Çocuk Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında hakkında mütealaa hazırlayan savcının yazılı ve görsel basında Hrant Dink'e yönelik yürütülen linç kampanyasını görmezden gelmek suretiyle mütalaa hazırladığını kaydetti.

Samast dosyaya bakan savcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız ve Muammer Akkaş'ın şüpheli kamu görevlileri hakkında işlem yapmayarak suç ve suçluyu kayırma, gizleme ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediklerini belirtti.

Samast savcılar ile çeşitli hukuksuzluklara imza attıklarını öne sürdüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 1. Ceza Dairesi üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmasını talep etti.

Ogün Samast, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "HSYK üzerinde yapılan yasa değişiklikleri ve paralel yapı adındaki yapının birçok davayı manüpüle ettiği, kumpas kurduğu su götürmez bir gerçek olarak yetkili makamlarca dile getirilmektedir. Tüm bu kabul ve gerekçelerin yeni olay ve yeni delil sayılması gerekmektedir. Yazılı emir yolu ile kanun yararına bozma yapılmasını arz ve talep ederim."