Şampiyonluk iddiası sürüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını gösterdiklerini belirtti.

Şampiyonluk iddiası sürüyor
CİHAN'da yer alan habere göre Kartal, kazandıkları maç sonrası yaptığı açıklamada, maçın çok zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "3 puan almak ve zirve mücadelesini sonuna kadar sürdürüp şampiyonluk iddiamızı son haftaya kadar taşıyabilmek için iyi hazırlandık. Her iki takım da iyi mücadele etti. Mersin İdmanyurdu da iyi hazırlanmış, direkten dönen 2-3 tane topları vardı. Bizim de net pozisyonlarımız vardı. İyi mücadele olan güzel bir maç oldu. Rıza Hocayı ve Mersin İdmanyurdu'nu tebrik ediyorum" diye konuştu.

Rakipleri 10 kişi kaldıktan sonra baskılarını artırdıklarını ve gol için yüklendiklerini ifade eden Kartal, "Son dakikalarda da olsa golü bularak maçı kazandık. Şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu zor maçı kazanarak herkese gösterdik. Biz şimdi geri çekilip rakiplerimizin hafta sonu oynayacakları derbi maçından puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Bugün alınan 3 puan önemli. Kazandığımız için çok mutluyuz. Şampiyonluk yarışındaki takımlar baskı altında şu an. Hem biz hem de rakiplerimiz oyun kontrolünden uzaklaşmadan hedefe odaklandık. Son dakikada gelen gol bizim için büyük moral oldu. Onun için hem biz hem de rakiplerimizi çok zor maçlar bekliyor" şeklinde konuştu.

İsmail Kartal, bir basın mensubunun Başkan Aziz Yıldırım'ın kulübeye talimat gönderdiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, "Bizler Türk futboluna hizmet eden teknik adamlarız. Başkandan menejerimiz Hasan Çetinkaya'ya bir talimat geldiği doğrudur. Ancak hafızalarımızı biraz geriye dönük çalıştırırsak kendi sahamızda son 3 maçta Trabzon maçında verilmeyen penaltı, Akhisar maçında rakibin 48. dakikada oyundan atılmaması ve son bir maçta da net bir penaltımızın verilmediğini düşünürsen takdir edersiniz ki Fenerbahçeli olan olmayan herkes evet bunlar penaltı idi denilmesine rağmen biz maçtan önce her takımın yöneticileri antrenörlerine bir algı oluşturuyorlar. Fenerbahçe'den değil hakemlerden korkuyoruz. Maç başlıyor, hepiniz görmekte izlemektesiniz. Saha içindeki futbolcular, kenardaki kulübedekiler en ufak bir şeyde hakemlere tepki gösteriyorlar. Başkanımız da son maçta artık hakemlerin bu tutumundan dolayı biraz canı yanmış, menejerimiz Hasan Çetinkaya'yı arayarak o da geldi hocam böyle böyle başkanımız biraz hakemlere şey yapın. Bu benim tarzım değil. Ama yedek kulübesindeki antrenörümüz biraz tepki koydular. Hakemler de insandır, ben bu güne kadar onlarla ilgili konuşmadım. Hakemlerimiz de hata yapabilir. Hakemlerimiz de bu ülkenin futbolunun kalkınmasının emekçileridir. Ama baktığınız zaman şu an hatalardon dolayı biz kendi evimizde 7 puan kaybetmişiz. Ben bunu bir gün dile getirmedim. 7 puanı koysanız 77 puanla belki de bizim için lig bitecekti. Ben buna rağmen hiç bir yerde konuşmadım. Başkanımız böyle bir şey söylemiştir doğrudur. Ben talimat almam başkanımız da bugüne kadar böyle bir şey söylemedi" ifadelerini kullandı.

Kartal, Emre Belözoğlu'nun saldırıya uğraması ile ilgili soruya ise, "Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bu tip algılar bu tip yönlendirmeler bugün Emre'ye uçakta havaalanında yarın belki bana belki okuldaki çocuğuma belki Emre'nin çocuğuna, ailesine sataşmalar. Belki başka bir oyuncumuzun ailesine sataşmalar. Bu tip taciz ve saldırıların sonu gelmeyecektir. Fenerbahçe bu ülkenin futbol takımıdır bu ülkenin bir spor kulübüdür. Artık bu işlerin bir son bulması lazım" cevabını verdi.
Konular Spor Haberleri