Samsung'dan iPhone X'u tahtından edecek patent başvurusu

Samsung'un aldığı yeni patent, şirketin gelecekteki telefonlarında çerçevesiz ve 'çentiksiz' ekranlar yer alacağına işaret ediyor. iPhone X tanıtılmadan aylar önce patent başvurusunun yapıldığı söyleniyor.

Samsung'dan iPhone X'u tahtından edecek patent başvurusu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Güney Koreli elektronik devi Samsung, Galaxy serisi akıllı telefonlarının gelecekteki tasarımını belli eden bir patent başvurusu yaptı. Uçtan uca çerçevesiz ekrana sahip olacak telefonun sensörleri cihazın arkasında yer alacak.

Samsung bu tasarımı başarıyla hayata geçirirse, ekranının üstündeki çentikle ünlenen Apple iPhone X'a karşı büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Samsung'dan iPhone X'u tahtından edecek patent başvurusu

Let's Go Digital isimli site tarafından ortaya çıkarılan patent başvurusunun tarihi geçtiğimiz yıl Mayıs ayına uzanıyor. Apple'ın iPhone X'u tanıttığı zamandan çok önceki bir tarihte yapılan başvuru dikkatleri çekmeyi başardı.

Eski akıllı telefonlar, ön kameralarını ve sensörlerini ekranın üst bölümündeki çerçeve bölümünde muhafaza ediyor. Bu nedenle iPhone X ve Essential Phone gibi örnekler bu bileşenler için ekranın üst bölümünde bir çentiğe sahipler.

Samsung, birçok kullanıcı tarafından beğenilmeyen çentiğin kısa sürede tarihe karışmasını sağlayabilir ancak bunun bir patent başvurusu olduğunu ve asla hayata geçmeyebileceğini de unutmamak gerek.