Sanatçılar TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya davet ediyor

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tiyatro etkinliğinde kadınların sahne almasını engellemesine tepkiler sürüyor.

Sanatçılar TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya davet ediyor
MedyaRadar'da yer alan habere göre dün Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran, TBMM’de ‘Çanakkale Etkinlikleri’ kapsamında sahnelenen tiyatro oyununda kadınların sahneye çıkmasının engellenmesi üzerine internette bir imza kampanyası başlattı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya davet etti.

Bu bildiriyi birçok sanatçı sosyal medya hesaplarından paylaştı. Onlar arasında Fazıl Say ve Deniz Çakır da vardı.

İşte o bildiri:

'TBMM'de dün sahnelenen “Çanakkale Şehitleri Anma Günü”nde Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın kadın sanatçıların sahneye çıkmaması talimatı vermesi üzerine sahneye çıkmalarının engellenmesi, dün ve bugün kamuoyunun gündemine oturmuştur.

Kadınlar olarak hayatın her alanında vardık, varız, var olacağız. Hiçbir erkek aklı; ister muhafazakar, ister sözde demokrat, bu varlığı yok edemeyecek. Sahnelerdeki cesaretimiz Afife Jale'den, Meclis'teki varlığımız 100 yıllık kadın mücadelesinden geliyor.

Şu bilinmelidir ki, hiçbir erke, erkeğe bırakılacak hayatlarımız yok. Sahnede, iş yerinde, sokakta, her yerde kadınlar bu hayatın başrolünde! Kadın dayanışması ile, haklarımızın geri alınmasına asla izin vermeyeceğiz.

Türkiye halkının iradesini temsil etmesi gereken meclisimizde uygulanan kadına sahne yasağını; gericiliğin ve eşitsizliğin en cüretkar ve resmi ağızdan saldırısı olarak değerlendiriyor, bu yasağı koyan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın bu görevinden derhal istifa etmesini talep ediyoruz.

#İsmailKahramanİSTİFA'