SANATSEVERE DUYURULUR

İstanbul Devlet Tiyatrosu yeni sezon oyunlarıyla 9 sahnede 20 oyunla Ocak 2010’da da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor...

SANATSEVERE DUYURULUR

İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü ve bölge sanat yönetmeni şakir gürzumar yönetiminde  devlet tiyatrolarının 60. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ise 30. kuruluş yıldönümüne yeni bir enerji ile giren istanbul devlet tiyatrosu ocak ayında istanbullu tiyatroseverlerle 9 sahnede 20 farklı oyunla buluşmaya devam ediyor.

Yeni sezonda cumhuriyetin kritik kültürel ve siyasal dönemeçlerini bugünün yaşayan yazarlarının gözünden aktarmayı, bu arada hem tarihle yüzleşmeyi hem de türk oyun yazarlarının toplum-siyaset-tarih sacayağının neresinde durduklarını ve bunu dramatik açıdan hangi yöntemleri kullanarak yazdıklarını gösterecek yerli oyunlar ve ayrıca dünyaya toplumsal, siyasal ve ekonomik bakışın yer aldığı yabancı oyunlardan oluşan bir repertuar hazırladık sizlere.  istanbul’da 9 sahnede 20 farklı oyunla yeni sezonda, yeni sahnelerimiz ve yeni bir bakışla tiyatroyu yaşamdaki vazgeçilmez ihtiyaçların arasına sokmayı umud ediyoruz.
değerli desteklerinizi bekliyoruz…

İşte oyunların fotoğrafları..

Görmek için haberin diğer fotoğraflarına tıklayınız..