Sanayi Sitesi'nin kırmızı ojeli çırağı

Bornova Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi'ndeki oto tamirhanesinde çalışan 18 yaşındaki Betül Bayraktar, sırf güzelliği ile değil becerisiyle de dikkat çekiyor.

Sanayi Sitesi'nin kırmızı ojeli çırağı
Yeni Asır'dan Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıfta okuyan ve yaklaşık 2 yıldır Recep Güngör'ün işyerinde çıraklık yapan Betül Bayraktar, en zorlu işlerin üstesinden geliyor.

Tamirhanede lastik değiştiren, motor bakımı yapan Bayraktar, yaşıtları kızlar gibi makyaj yapmayı da ihmal etmiyor. Servisteki 8 erkekle birlikte çalışan Betül Bayraktar, "Kız olduğumu görenler fotoğrafımı çekiyorlar. Başlarda kızıyordum ama artık alıştım" dedi.

Zor bir meslek seçtiğini ancak pişman olmadığını kaydeden Betül Bayraktar, "Okula kendi isteğimle başladım. Motor bölümünü seçtim. Başta, 'bu bölümde yapamazsın, beceremezsin' dediler. Ben de, 'Beni bu bölüme almazsanız okulu bırakırım' deyince kaydetmek zorunda kaldılar. Ailem daima benim yanımda oldu ve yaptığım işi destekledi. Otomobillerle ilgilenmeyi, onları tamir etmeyi çok seviyorum. 5 yıldır bu sektördeyim" diye konuştu.