Sandal çifti: "Eski bayramları çocuklarımıza yaşatıyoruz"

‘Her Şey Aşktan’ isimli yeni maxi single’la bu yaza damga vurmaya hazırlanan Mustafa Sandal ve eşi Emina Sandal'dan 'bayramlık' açıklamalar...

Sandal çifti: "Eski bayramları çocuklarımıza yaşatıyoruz"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

Bayram sizler için ne ifade ediyor?


Mustafa Sandal: Öncelikle tüm Türkiye’nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve her gününüzün bayram gibi geçmesini diliyorum. Eskiden bayram deyince çocukluğum aklıma geliyordu, şimdi ise çocuklarım. Onları mutlu etmek, gezmek, gezdirmek, oyunlar oynamak geliyor aklıma. Bayram, birleştirici ve bütünleştirici günlerdir. Hatta şekerdir, çikolatadır.

Emina Sandal: Küçükken bayramın gelmesini dört gözle beklerdik. Şimdi aynı heyecanı kendi çocuklarımda görüyorum. İnsanların sıcacık tebessümleriyle bayramlaşması, aile büyüklerinin hatırlanması çok güzel.

Bu özel günde olmazsa olmazlarınız neler?

M. S. : Birlikte zaman geçirmeye, gülmeye ve ailece beraber olmaya gayret ediyoruz.

E. S. : Bayramda küçük sürprizler yapıyorum eşime ve çocuklarıma. Sırbistan’ın yöresel lezzetlerini hazırlıyorum.

Unutamadığınız bayram anılarınız var mı?

M. S. : Çok özel bir anım yok ama komşuların kapısını çalıp çikolata yemek, arkadaşlarla buluşup o çikolataları yerken yaşadığımız mutluluk ve tabii hemen ardından misket oynamaya başlamamız benim için çok güzel günlerdi...

Çocuklarınıza eski bayramlarla ilgili neler söylüyorsunuz?

M. S. : Ben “Aah ah o eski bayramlar ne güzeldi, siz çok şansızsınız!” klişelerini çocuklarıma söylemiyorum. Tam aksine, eski bayramlarda yaşadığımız güzellikleri onlara yaşatmaya çalışıyorum. Hem ben hem de Emina, Yavuz ve Yaman’a eski bayram adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Onlara bayramlıklar alıyoruz, çikolatalarımızı alıyoruz, Sabah erken kalkıp bayramlaşıyoruz. Aile büyüklerini arıyoruz ve güzel bir gün geçiriyoruz.

Harçlık verme geleneği devam ediyor mu?

M. S. : Oo istiyorsan verme! Yaman, Yavuz’u da yanına alıp “Baba nerede bayram harçlığımız?” diye geliyor uyanır uyanmaz. Ee, babaysan çocuklarına harçlığını vereceksin, kaçışın yok.

Sizce mutlu evliliğin formülü nedir?

M. S. : Altın kural sevgi ve samimiyet. İlişkinde samimiysen, eşine saygı duyuyorsan yürümemesi için hiçbir sebep yok. Elbette bizim evde de ufak çaplı tartışmalar olabiliyor ama anında çözüyoruz. Çünkü, olgun insan karşısındakini dinler, hatasını görür ve anında çözer. Dinlemek önemli. Biz birbirimizi dinliyoruz.

‘Fırtınaya hazır olun!’

‘Her Şey Aşktan’ isimli maxi single’ınız çok yakında çıkıyor. Bu yaz da Mustafa Sandal fırtınası esecek yani...

M.S: Teşekkür ederim. Üç şarkılık bir maxi single çıkarıyoruz. Yüreklere dokunan, çok güzel şarkılar hazırladık. Bu kez yorumculuk kimliğimin ön planda olmasını istedim. Fırtınaya hazır olun!

Peki, şarkıların isimleri neler?

M.S: ‘İstanbul’, ‘Dön Dünya’ ve ‘Hepsi Aşktan’
... Hepsi çok özel ve kıymetli şarkılar. Parçalar bana geldiğinde içindeki müthiş duyguları yüreğimde hissettim. Dinleyiciler de o duyguyu hissedecek, eminim.

BP Reklamlarınız konuşuluyor. En son Rüştü Reçber ve oğluyla çektiğiniz reklam izlenme rekoru kırdı. Nedir bunun sırrı?

M.S: BP ekibiyle aile gibi olduk. Senaryoyu yazarken Euro 2016’nın gündemde olacağı futbol ülkesi Türkiye’mizde BP ailesine en uygun, efsanevi kaleci Rüştü ve oğlu Burak da ekibe katıldı. Kaleyi sağlama aldık yani. İzlenme rekoru kırmasıysa tamamen reklam filminin izleyiciye samimi ve sempatik gelmesinden kaynaklanıyor bence. Tam anlamıyla kısa film tadında oluyor, bir izleyen bir daha izlemek istiyor.

Yeni reklam filmleriniz de bu denli komik olacak mı?

M.S:
BP ile yola çıkarken, hem bu büyük markaya yakışacak hem de benim duruşumu yansıtacak senaryolar hazırlamaya karar verdik. Ne mutlu ki, bu şekilde ilerliyoruz. Yine sizi çok eğlendirecek reklam filmlerimiz ve sürprizlerimiz olacak tabii ki...

‘Müzik bizim işimiz’

Türkiye’de müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?


M.S.: 90’lı yıllarda bizim derdimiz şarkı patlatmaktı. Şimdi popüler olmak üzerine bir durum oluştu piyasada. Çoğu zaman hit şarkı odaklı değiller.

İkinizde kendi ülkelerinizin en önemli sanatçılarısınız. Birbirinize eleştiri yapar mısınız?

M.S.: Birbirimizle fikirlerimizi paylaşıyoruz. Ben şarkı yaptığımda hemen Emina’ya dinletir, fikrini sorarım. O da aynı şekilde. Bu konuda müthiş bir uyumumuz ve yardımlaşmamız var. Evde normal bir aile hayatı yaşıyoruz. Müzik bizim işimiz.

Çocuklarınızın müzisyen olmasını ister misiniz?

M.S.: Neden olmasın? Ama önemli olan istedikleri ve yetenekli oldukları işi yapmaları. Kendileri hangi mesleği yapmak isterse ben ve Emina onlara tam destek vereceğiz.
Konular Röportaj