Şantiye çadırlarında yangın faciası.. 14 ölü

İstanbul Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangın sonucu 14 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Şantiye çadırlarında yangın faciası.. 14 ölü

Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Olay yerinde Cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekiplerinin incelemesi sürüyor.

SEBEP ELEKTRİK KONTAĞI MI?
Olay yerine gelen emniyet yetkilileri ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürürken yangının çıkış nedenini de araştırıyorlar. Yangının işçilerin ısınmak için kullandıkları elektrik kontağından çıkmış olabileceği düşünülüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise yangının mutfaktan çıktığını kaydetti.

"İŞÇİLERİN ÇOĞU SİVAS VE ORDU’DAN"
11 işçinin feci şekilde hayatını kaybettiği çadırlar bir alışveriş merkezinin inşaatında bulunuyordu. AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15’er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu’dan geldiğini belirten işçi, "Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: "14 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti. Kadıoğlu, ’’Yangın çadırların mutfak bölümünde çıkmış. Son aldığımız bilgiye göre 14 işçinin öldüğü bildirildi. Başımız sağolsun. Yaralı konusunda henüz bir bilgi almış değilim. Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık’’ diye konuştu.