Sarhoş sürücüye çarpan motosikletli öldü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, sahil yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 1.16 promil alkollü 24 yaşındaki Süleyman Can Kaplan'a çarparak ağır yaralanmasına neden olan motosiklet sürücüsü 23 yaşındaki Okan Karayazı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Sarhoş sürücüye çarpan motosikletli öldü
Yeni Asır'da yer alan habere göre kaza, Tuzla Mahallesi Cahit Gündüz Caddesi'nde bugün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. 48 JJ 302 plakalı motosikletiyle Tuzla Mahallesi'nden Çalış istikametine seyreden Okan Karayazı, koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Süleyman Can Kaplan'a yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kaskı başından fırlayan Karayazı, park halindeki 48 JS 631 plakalı otomobile başını çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen motosiklet yol kenarındaki restorana girerek maddi hasara neden oldu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Karayazı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan Kaplan, ambulansla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve 1.16 promil alkollü olduğu belirlenen Kaplan'ın hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Karayazı'nın cenazesi savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRGÜ TANIĞI: "MOTORLAR ŞAHLANARAK GELİYORDU"

Kordon boyunda yürüyüş yaparken kaza anını gören doktor Osman Kurtuluş, Karayazı'nın motosikletinin aşırı hızlı olduğunu öne sürdü. 2 motosikletin arka arkaya olay yerine geldiğini belirten Kurtuluş, "Eşim ile beraber yürüyüş yapıyorduk. Şehir merkezinden iki tane motosiklet şaha kalkmış yarışarak geliyorlardı. Yolu boş gördüler galiba. Ölen genç arkadan gelen motosikletli. Buradan bir yaya çıktı. Karşıya geçmeye çalışıyordu. Motosikletli ona çarptı. Yaya olan vatandaş kafasını yere vurdu. Çarpan motosikletlide dengesini kaybedip kafasını park halindeki otomobilin arkasına vurdu. Ben doktor oluğum için yayaya ilk müdahaleyi yaptım. Nefes alamıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. Dilini çıkarttım rahat nefes alması için. Tekrar hayata döndürdük. Ambulans ile hastaneye sevkini sağladık. Motosiklet sürücüsüne de müdahalede etmek istedik ancak o anda ölmüştü" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Kaplan'ın koşarak yolun karşına geçmeye çalıştığı görülüyor. Arka arkaya ilerleyen 2 motosikletten biri Kaplan'ın yanından hızla geçerken, arkadan gelen Karayazı motosikletiyle Kaplan'a çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle Kaplan ve Karayazı kamera açısından hızla çıkıyor.

MOTOSİKLET KAZASI GEÇİREN ARKADAŞI İÇİN MESAJ YAYIMLAMIŞ

Motosiklet tutkunu olduğunu belirtilen Karayazı'nın restoranlarda paket servis elemanı olarak çalıştığı kaydedildi. Karayazı'nın sosyal paylaşım hesabından geçen 27 Mart'ta motosiklet kazası geçiren arkadaşı için yaptığı paylaşımlar dikkati çekti. Karayazı, felç geçiren ve hastanedeki tedavisi devam eden arkadaşı için yayımladığı mesajda, "Oğlum kalk ne işin var senin orda. Daha İnlice'ye gidecektik seninle, pes ettin kardeşim benim. Oldu mu şimdi? Cem, bak herkes senin için dua ediyor. Hadi be kardeşim kalk artık özlettin kendini" yazdığı belirlendi.