Sarımsak KOAH'ın da ilacı!..

Koah, öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı, hışıltılı solunum, nefes almada güçlük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor.

Sarımsak KOAH'ın da ilacı!..
Takvim'in haberine göre KOAH, öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı, hışıltılı solunum, nefes almada güçlük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Genetik ve çevresel faktörler, bu hastalığa yakalanma riskini yükseltiyor. En önemli risk faktörleri arsında tütün kullanımı ve hava kirliliği bulunuyor.

Sigara içenlerin, içmeyenlere oranla hastalığa yakalanma oranı yüzde 20 olarak biliniyor. Oldukça yaygın olan bu hastalık, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon insanda görülüyor. Önlenebilen ve tedavisi olan bir hastalık olan KOAH'ı yenmek, sağlıklı beslenmekten ve zararlı alışkanlıkları bitirmekten geçiyor. Herkesin evinde bulunan şifa deposu doğal besinler, KOAH ile mücadelede hastaların yardımına koşuyor. Uzmanlar bu bitkileri şöyle sıralıyor...

Zencefil: Vücutta meydana gelen işlevsel bozuklukları bitiriyor. Akciğer fonksiyonlarını eskisi gibi sağlıklı hale getiriyor. Nefes darlığı şikayetine son veriyor.

Sarımsak: Vücut ağrılarını dindirip göğüste oluşan şişkinliği gideriyor. Hastalık boyunca devam eden mukozanın dindirilmesini sağlıyor.

Karabiber: Kan dolaşımını hızlandırıp vücuda ısı veriyor. İçerisine bal katılarak kullanıldığında göğüsü yumuşatıyor.

Siyah Çay: Vücudun bağışıklık sistemini artırıyor. Solunum yollarını rahatlatıyor. En az 3 bardak siyah çay içilmesi, nefes darlığı sorununu bitiriyor.