Şarkıcı Röya: 'Bukalemun gibiyim'

Azerbaycan’ın popüler şarkıcılarından Röya, Türkiye’de ikinci şarkısı ‘Gemiciler’ ile büyük beğeni topladı.

Şarkıcı Röya: 'Bukalemun gibiyim'

İlk şarkısı ‘Gönder’ ve ardından yaptığı ‘Gemiciler’ adlı şarkılarıyla dikkat çeken Röya, Azerbaycan’dan konuk oluyor ülkemize. Şu sıralar tek şarkıyla nokta atışı yapan şarkıcı, ülkesinde oldukça popüler. Başarılı isimlerle çalışan, işine âşık olduğunu söyleyen Röya, evli ve bir çocuk annesi. 

‘Gemiciler’ şarkınızla ikinci kez karsımızdasınız. Ne anlatıyor bu şarkı? Şarkıyı yapan Eflatun; onunla nasıl tanıştınız?
Bu şarkı, bir kalbin çırpınışı gibi... Eflatun’dan ekibim ve dostlarım çok bahsediyordu. O dönem beğendiğim ve dinlediğim her şarkıda onun imzası olunca misafir olmak istedim kendisine. Zaten ilk ziyaret ettiğim gün, ‘Gemiciler’ benim oldu.

İlk çalışmanız ‘Gönder’de de Soner Sarıkabadayı ile çalışmıştınız. Bu isimler hep son dönemin iyi besteci ve söz yazarları. Özellikle mi seçiyorsunuz?
Tabii ki. İşimle yaşıyorum. Müziğimi yaparken işine âşık ve iyi icra edenlerle çalıştım. Bu hep böyle olacak.

Klip ve fotoğraf çekimlerinde de çalıştığınız isimler işinin iyilerinden. Tamer Yılmaz mesela. Fotoğraflar da çok iddialı.
Evet, çok detaycı biriyim. Hatta bazen bunaltabilirim (gülüyor). Tamer Yılmaz’ın enerjisi ve gözlerindeki sevgi beni çok etkiledi. O benden başka bir Röya’yı aldı her seferinde. Seviyorum o adamı.

Saç, kılık kıyafet devamlı değişiyor. Kendinizle çok uğraşır mısınız?
Değişmeyi çok severim, şaşırtmaya bayılırım. Biraz da cesurum hani. Çok güzel olduğumu iddia etmem ama bukalemun gibiyim, ne yapsam olacak. Beni hep değişik göreceksiniz. Bir tek kalbim değişmeyecek.

Hırslı değilmişsiniz ama bana hırslı geldiniz... Baksanıza hep iddialı isimleri bulup onlarla çalışıyorsunuz.
Kıskanç bir kadın değilim. Bu çok mantıksız da... Başka başarılara bakıp homurdanmak yerine daha iyisini yapmayı tercih ederim. Takdir ederim. Zaten hayat bana bu yüzden güzel. Hırsın seni bir yere getirmiyorsa sıyrılmak lazım ondan. Kendi ülkemde çok iyi bir yerdeyim. Hırsımla kendimi yemem, yaparım. Burada çok çok iyi müzisyenler var ve çok büyük bir ülke Türkiye. Ben ülkemi iyi temsil etmek istiyorum. Gerisini Allah bilir.

Eşinizi nasıl ikna ettiniz burada albüm yapma konusunda? “Ben ikna ederim” demişsiniz. Bunu biraz açalım mı?
O benimle evlenmeden önce de zaten bunu biliyordu. Hep konserlerim ve çekimlerim vardı. Ben gitmesem o işlere kendisi gitmek zorundaydı bu yüzden anlaştık. Gerçi kafasını şişirmedim dersem yalan olur. Buldum bir yolunu iste fazla kurcalamayın (gülüyor).

Evli olmak sanat yaşamını etkiliyor mu peki? Özgürlükler kısıtlanıyor mu?
Olmaz olur mu? Bizim işimizi yapan herkes bunu yaşıyor ama ben biraz deli ruhluyum. Ben bir şey yapınca artık kimse kızmıyor (gülüyor). Eşimi çok eskiden tanıdığım için aramızda büyük hürmet var. Bir oğlum var, önceliklerim değişti (gülüyor).

Türkiye’deki kadın şarkıcılar size güzel eleştirilerde bulunuyor. Şarkılarınızı sevdiğinizi söylüyor…
Samimi buluyorum ve sesimi sevdiklerini biliyorum. Bu biraz da ülkeler arası hürmet, benim ülkemde bunları duyan herkes onları daha çok seviyor. Fırsat bulmuşken onlara tekrar teşekkür ederim.

Rakip olarak kimleri görüyorsunuz kendinize?
Kimsenin yerinde gözüm yok. Beğendiğim, takdir ettiğim insanlar var.  Kendi yaptığım işe benzer bulduğum kişiler de var. Şu anda gözlemliyorum sadece. Aralara dalabilirim.

Şu an neredesiniz onların arasında?
Bu soru zor; herkes kendini hak ettiği yerde görmek ister. Bana sorarsan aslında istediğim yerdeyim. Benim olduğum yerde iyi kadın sanatçılar var. Ben tam da oradayım zaten.

Azerbaycan müzik piyasasından sonra buranın suları tehlikeli geldi mi? Bizim piyasamızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben otorite değilim. Ülkemdeki müzik piyasasıyla ilgili yorum yapabilirim ama burası için konuşmak bana göre erken... Yersiz konuşma yapmaya gerek yok. Ben de yeni tanışıyorum. Sadece gerçek müzisyenler sıyrılıyor bunu söyleyebilirim. Halkın gözlemi çok iyi…

Televizyon dizilerinden teklif geliyor mu? Düşünüyor musunuz?
Bir film için teklif aldım ama sadece şarkı söylemek istiyorum. Herkes iyi yaptığı şeyi yapsın.

Albüm yapacak mısınız?
Albüm için çok iyi şarkılar ve yine değişik bir Röya düşünüyorum. Sabırsızlıktan ölmezsem. Bir Gülşen şarkısı var sırada. Sonra albümde birçok özel ismi buluşturacağım; ne mutlu bana. Azeri bir şarkı da okuyacağım.

Bu kadar iyi ismi bulduğunuza göre bir Sezen Aksu şarkısı da alırsınız artık...
Tanışmadım henüz tanışmak istiyorum. Onun gibi bir sanatçıyla tanışmak bir şeref.

SERHAT TEKİN / AKŞAM İNTERNET SİTESİ

Konular Röportaj