SAVAŞ AY HAKKINDA DAVA AÇILDI!

İşte o gerekçe...

SAVAŞ AY HAKKINDA DAVA AÇILDI!

Trabzon'da 5 Şubat 2006'da İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu öldürdüğü gerekçesiyle mahkum olan Oğuzhan Akdin'in babası Hikmet Akdin'in, `konut dokunulmazlığını ihlal ettiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu gazeteci Savaş Ay hakkında dava açıldı.

Olay tarihte 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde dua eden rahip Andrea Santoro'yu tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon'da yakalanan Akdin, yargılama sonunda 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Olayın ardından yerli ve yabancı yüzlerce basın mensubu Trabzon'a gelmiş ve Oğuzhan Akdin ile ailesinin yaşamını araştırmıştı. İddialara göre gazeteci Savaş Ay da Akdin ailesinin Trabzon Lisesi yanındaki evine gitmiş, ailenin en küçük çocuğunu su içme bahanesiyle kandırarak girdiği evden Oğuzhan'ın fotoğraflarını izinsiz olarak almıştı.

Oğuzhan Akdin'in babası Hikmet Akdin, olayın ardından Savaş Ay hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçuyla suç duyurusunda bulunmuştu. Dosyanın incelemesinin tamamlayan savcılık, Savaş Ay hakkında Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşmasının 23 Aralık 2009'da görüleceği belirtilirken, Savaş Ay'ın ifadesinin alınması için de Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere gönderildi.