Michael Schumacher'in ailesi perişan!

F1 efsanesi Michael Schumacher'in tedavi masrafları 25 milyon euroyu buldu. Sponsorlar kaçtı, aile ise perişan oldu...

Schumacher'in ailesi perişan!
Takvim'de yer alan habere göre Formula 1 dünyasının tartışmasız efsanesi olan Michael Schumacher, Aralık 2013'te Alpler'de kayak yaparken kaza geçirdi. 'Öldü' dedikoduları, spor dünyasına ateş gibi düştü. Ancak o yarışlardaki inatçılığını yaşam savaşında da gösterdi, pes etmedi.

Tedavi üstüne tedavi gören, 5 ameliyat geçiren Schumacher'in haftalık rehabilitasyon masrafı 191 bin euroya çıktı. Diğer tedavi masraflarıyla birlikte tam 25 milyon euroyu bulan ödeme, Schumacher ailesini zor durumda bıraktı. Alman pilotun tedavi sürecinde 15 sağlık uzmanının görev aldığı belirtildi.

MERCEDES VE FERRARİ

Durumunun stabil olduğu belirtilen Schumacher'in hareketsiz olduğu ve konuşamadığı belirtildi. Günlük tedavi sürecinin, kendisinin yaşamsal işaretlerini incelemek, temizliğini yaparak mikrop kapmasını engellemek üzerine kurulu olduğu ifade edildi. Sponsorları Ferrari, Mercedes- Benz ve Alman yatırım firması Deutsche Vermögensberatung, kask üreticisi Schuberth, saat markası Audemars Piguet, su markası Rosbacher, tekstil markası moda Navyboot gibi 20'a yakın sponsor, kayıplara karıştı. Düşene de bir tekme atan sponsorlar, Schumacher hayranlarını da kızdırdı.

Michael Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, sponsorların kaçtığını kabul etti. Dünyanın en önemli markalarının, efsaneyi yarı yolda bırakması nedeniyle Schumacher ailesi, malikaneleri satışa çıkardı. 2 yılda 3 malikane, 23 milyon euroya satıldı.

HAYAT ÇOK GARİP

Sponsorluk bitse de Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo, geçtiğimiz günlerde Michael Schumacher hakkında konuştu. Montezomolo, "Haberlerim var, ancak ne yazık ki bunlar iyi haberler değil. Hayat çok garip. Muhteşem bir pilottu ve Ferrari ile yalnızca 1999 yılında büyük bir kaza yapmıştı" dedi.
Konular Spor Haberleri