Şebnem Schaefer: "Genç yaşımda medyanın ilgi odağı oldum"

Kendini disiplinli ve mükemmeliyetçi olarak tanımlayan Şebnem Schaefer, kariyer yolculuğunu anlattı...

Şebnem Schaefer: "Genç yaşımda medyanın ilgi odağı oldum"
Akşam'dan Ümit Temurçin'in röportajı...

Şebnem Schaefer’ı bize beş kelimeyle anlatmanızı istesek?


Disiplinli, mükemmeliyetçi, insancıl, sorgulayıcı ve yenilikçi özelliklerim en baskın karakteristik.

Model olma hikâyeniz nasıl başladı?

Küçük yaşlardan itibaren aile içinde yapılan tüm organizasyonlarda ve çekimlerde kamera önünde olmayı çok seven bir çocuktum. Ailemin, özellikle babamın desteğiyle Almanya’da TV’de yapılan bir modellik yarışmasına katıldım ve birinci oldum. O zaman on beş yaşındaydım ve profesyonel olarak ajansla çalışmaya başladım.

Genç yaşta ünlü olmanın ne gibi avantajlarını veya dezavantajlarını yaşadınız?

On yedi yaşında Türkiye’de ilk defilem sonrası ciddi bir tanınırlık ve medya ilgisiyle karşı karşıya kaldım. Ana haber programlarında dahi yer almak beni ve ailemi çok şaşırttı o zamanlar. Plansız gelişti her şey. Güzel projelerden teklifler aldım. Hiç aklımda olmayan sunuculuk, modellik ve oyunculuk gibi önemli roller üstlendim. O dönem Almanya’da lise okuduğum için Türkiye’de medya yönetimi yapamadık veya profesyonel bir destek alamamıştık. Bu noktada gerçekliliği olmayan birçok magazin haberi beni ve ailemi üzdü. Avantaj olarak genç yaşta güzel tecrübeler edinip paramı kazanmanın ve yönetmenin gururunu yaşadım.

Yurtdışında modellik yaptınız mı?

Almanya’da projelerde yer aldım. Hem İtalya hem de Amerika ve Çin’den güzel teklifler gelmişti. Fakat o yaşta uzun süreli kalmam gerekiyordu ama onun yerine Türkiye’yi tercih ettim çünkü ailemle sık sık gidip gelebiliyorduk.

Kişisel tarzınızı nasıl oturttunuz?

Genç yaşlarda kolej tarzı yani konforlu ve yaşıma uygun giyiniyordum. Bu konuda çok iddialı olmadım belki de fiziksel avantajlarımdan pek gerek kalmamış olabilir. Son yıllarda daha bilinçli tercihler yapıp kendi tarzımı bulduğumu düşünüyorum. Spor ve şık kombinleri özellikle renkli ürünlerle tercih ediyorum.

Peki kadınlarda ve erkeklerde en beğendiğiniz tarzlar?

Klasik formlarda şık ama modern kadın ve erkekler her zaman daha dikkatimi çekiyor. Takım elbiseli beyler her zaman bir adım önde benim için (gülüyor…) Bir de özellikle seyahat ederken, gömlek, etek ve stilleto ayakkabılı şık hanımlara çok özenirim ama kendim hiç uygulayamam. 

Türkiye’de en son yer aldığın büyük moda projeleri nelerdir?

Son üç yıldır Mercedes Benz Fashion  Week İstanbul’da Çiğdem Akın, Selma State, Murat Aytulum, Şiyar Akboğa, Azeri tasarımcı Rufat İsmayil gibi moda tasarımcılarının defilelerinde yer aldım. Öner Evez ve Yakup Biçer ile Bakü’de Dossi Dossi Fashion Show’da yürüdüm ve 10 Haziran’da Antalya’da tekrar aynı şovda yer alacağım.

Sosyal sorumluk projeniz televizyon programınız nasıl gidiyor?

Türkiye-Almanya arası ortak gerçekleşen projelerde ve çocuklarla ilgili birçok organizasyonda gönüllü olarak yer aldım. Bloomberg kanalında son bir yıldır, saygı değer Profesör Orhan Kural’la her cumartesi günü yayınlanan “Lütfen Artı Bir” adlı çevre ve doğa programı sayesinde bu alanlarda birçok çalışmayı destekliyoruz.

Dünya veya ülkemizde en beğendiğiniz marka ve moda tasarımcıları?

Favorim Roberto Cavalli’dir ve defilesinde çıkmayı çok isterim. Şık, uçuşan ve leopar desenlerini kullanım şekline hayranım. Ülkemizden Twist ve Y-London markalarından alışveriş yapıyorum. Rufat İsmayil’in haute coutre tasarımlarını çok beğeniyorum.

METABOLİZMAMI AKTİF TUTUYORUM

Sezonun en beğendiğiniz parçalar neler ve satın almayı planlıyorsunuz?


Hem kumaş hem de denim yüksek bel ve dar paçalı renkli pantolonlar aldım. Şort tulumu bu sezon üzerimden çıkarmamayı planlıyorum. Düz renkli kurtarıcı tişörtleri herkese tavsiye ederim. Ben beli açık modelleri ayrıca seviyorum. Desenli ve volanlı omzu açık elbiseler ise yaz akşamları için tam bir kurtarıcı.

Kadın okuyucularımıza formda kalmak için ne tavsiye edersiniz?

Kişisel olarak her iki üç saatte bir mini mini sağlıklı atıştırmalıklar yiyerek, metabolizmamı hep aktif tutuyorum. Gazlı, şekerli ve hamur ürünlerinden uzak durmalarını, bol su tüketmelerini ve bol bol yürüyüş yapmalarını öneririm. Spor salonlarına gidemiyorlarsa dahi evde egzersiz yapsınlar ve akşam yatmadan 3 saat önce yemek yememeye dikkat etmeliler.
Konular Röportaj