Seçkin Özdemir'den şaşırtan açıklamalar

‘Kiralık Aşk’ın oyuncu kadrosuna katılan Seçkin Özdemir, “Karakter beni o kadar heyecanlandırdı ki, ilk defa senaryo görmeden bir işi kabul ettim” dedi.

Seçkin Özdemir'den şaşırtan açıklamalar
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı...

- Geçen sezonun en çok izlenen dizilerinden birine dahil oldunuz. Projede sizi çeken unsurlar nelerdi?


Öncelikle dediğiniz gibi birinci sezonuyla fenomen haline gelmiş, başarısı ortada olan bir dizi. Bu durumda ilk önce nasıl bir karakter oynayacağım sorusu önem kazandı. Toplantılar yaptığımızda henüz yazılı olarak yeni sezon senaryosu yoktu. Senaristimiz Meriç Acemi bana kafasında kurduğu karakteri anlattı. Hem rol hem de Meriç’in bakış açısı o kadar heyecanlandırdı ki; ilk defa senaryo görmeden bir işi kabul ettim.

- ‘Kiralık Aşk’ izlediğiniz bir dizi miydi?

Denk geldiğimde izlemeyi sevdiğim, sıcak, samimi ve pozitif bir iş. Sektörün ve seyircinin bu tadı yakalamış işlere ihtiyacı var. Farklı projelerde birlikte oynadığım Barış (Arduç) ve Elçin’in (Sangu) bu projede olmasından dolayı diziye hep ayrı bir sempatim vardı.

- Nasıl bir karakterle izleyici karşısına çıkacaksınız?

Pamir, genel olarak sıcak, keyifli, pozitif bir karakter. Kafasına estiği gibi yaşayan ve buna imkanı olan, sıkıntıya gelemeyen, dayatma sevmeyen, baş etmesi zor bir adam. Ne zaman, ne    yapacağını kestirmek zor.

İngiltere’de eğitim almış, birkaç kez master yapmış, donanımı yüksek bir şehir erkeği.

- Pamir’le benzer yönleriniz var mı?

Pamir, planlı yaşayan bir adam değil. Ben de anlık yaşarım. Çok plan sevmem. Bir şeyin dayatılması hayatta en gelemediğim şeydir diyebilirim. Pamir’in eğlenceli tarafında da benzeştiğimiz yönler var.

- Ekip sizi nasıl karşıladı? Set ortamından bahseder misiniz biraz?

İlk kez bir projeye sonradan dahil oluyorum. Bu, ilk defa tecrübe ettiğim bir durum oldu.Biraz zor bir süreçmiş açıkçası. Buradan oyuncu arkadaşlarıma ve yönetmenim Şenol Sönmez’e çok teşekkür etmeliyim. Bu süreci sayelerinde kolay atlattım.

- Çekimlerden arta kalan zamanlarda neler yaparsınız?

Öncelikle tabii ki sevgilim ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Dışarı çıkmayı çok seven bir adam değilim. Evde arkadaşlarımla olmak beni daha çok mutlu ediyor. Giderek daha minimal yaşıyorum galiba.

- Oyunculuk adına hayallerinizde neler var?

İyi işler yapmak, iyi performanslar ortaya çıkarmak. Bunun ucu nereye kadar gider bilemem.

- Evlilik ve baba olma planlarınız arasında var mı?

Var tabii ki. Ama henüz erken olduğunu düşünüyoruz.

‘Sektörde iyi bir yerdeyim’

- En başa dönersek... Hep oyuncu mu olmak istediniz?

Tek bir hayal kurup, onun peşinden giden bir çocuk değildim. Küçükken en büyük hayalim, büyük olmaktı. Ama çocuksun ve tabii ki etkilendiğin dünyalar var. Bazen oyuncu olmak istiyorsun, bazen futbolcu. Çocuk olmak böyle bir şey, ya da benim çocukluğum böyleydi. Büyüdükçe, o heyecanlar gerçek dünyayla yüzleşiyor. Peşinden gitme riskini göze aldıysan ve şans yanındaysa bir bakıyorsun hayaller de gerçeğe dönüşmeye başlıyor. Çok uzakları düşünerek değil, önüme bakarak yaşadım. Farklı işler de yaptım. Ama bir süre sonra hayatımı sadece oyunculuğa yöneltmeye karar verdim.         Şans da yanımda oldu. Şu an dönüp baktığımda doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Yaptığım işten mutluyum.

- Kariyerinizde şu an bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Evet, memnunum. Dışarıdan baktığımda, sektör içinde iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum. Daha iyisi tabii ki olabilir ve hep vardır. Bu, herkes için geçerli. Daha iyisini elde etme fırsatı baki. İlerisi için bardağın dolu tarafının motivasyonunu alarak, hayatımı şekillendirmek ve geliştirmek peşindeyim.  Sadece kariyer olarak değil, hayatı da bu bakış açısıyla yaşıyorum. Elimden geldiğince negatiften uzak durmaya çalışıyorum.
Konular Röportaj