Sefer emri Gülen’den

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın FETÖ’cü imamlarının ifadeleri, Deniz Kuvvetleri’nde yapılacak projelerin bile Gülen’in talimatları doğrultusunda başlatıldığını ortaya koydu.

Sefer emri Gülen’den
Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda uygulamaya sokulan FETÖMETRE, FETÖ üyesi çok sayıda subayın yanısıra mahrem imamları da deşifre etti. Deniz Kuvvetleri’nde itirafçı subayların itirafları sayesinde deşifre edilen sivil mahrem imam sayısı 595’e ulaştı. Bunlardan, FETÖ iltisakı FETÖMETRE ile ortaya çıkarılan bir binbaşı, itirafçı olmak için danışmak üzere yanına gittiği sivil imam abiyle birlikte yakalandı. Araştırma derinleştiğinde abinin abisi de dahil geniş çaplı bir deşifre operasyonuna imza atıldı. FETÖ’nün gaygubet evleri de bu operasyon sonucu deşifre edildi. Bu yolla ulaşılan sivil imamlardan İsmail Ç.’nin itirafları, FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki etkinliğine ilişkin önemli detaylar ortaya koydu.

FETÖ OKULLARI LİMAN OLDU

İsmail Ç., FETÖ’cü teröristlerin 15 Temmuz darbe girişimi öncesi her adımlarında FETÖ’ye danıştıkları, Gülen’in talimatlarıyla hareket ettiklerini gözler önüne seren ifadesinde, Türk donanmasının 125 yıl sonra Ümit Burnu’nun güneyindeki sulara yelken açtığı Ertuğrul Projesine ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Bana bağlı olan Muzaffer E. isimli olduğunu hatırladığım subay bana Ertuğrul Projesini getirmişti. Bu tür projeleri bana getirip proje üzerinde fikrimizin olup olmadığını sormak için bana bağlı askerler getirirlerdi. Ben de yapıda bir üstüm olan Akın kod isimli Oğuz E. isimli kişiye verirdim. Ertuğrul Projesi dediğim şey, 3 tane fırkateyn Japonya’ya kadar gidip tekrar geri gelecekti. Bu yolculukta da belirli ülkelerde liman ziyaretinde bulunacaktı. Muzaffer E. İsimli binbaşı olarak rütbesini hatırladığım asker bu proje ile ilgili olarak düşüncemiz olup olmadığını sordu. Ben de bir üstüm olan Oğuz E.’ye durumu söyledim. O da liman ziyaretlerinin FETÖ’ye ait okulların olduğu ülkelerde yapılmasının uygun olacağını söyledi. Sebebi de bahsetmiş olduğum okuldaki öğrencilerin bu fırkateyni ziyaret edip görgü, bilgi sağlaması amacı taşımakta..."

Ulusalcı subayların bilgisayar imajı alındı aktaydı.”

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri imamlarından İsmail Ç., ifadesinde, FETÖ’cü olmayan subayların bilgisayar imajlarının alındığı bilgisini de verdi. İsmail Ç., “Menfi olarak tabir ettiğimiz FETÖ içerisinde olmayan subaylar vardı. Bunlar dindar olmayan, daha çok ulusalcı olarak bildiğimiz subaylardı. FETÖ’nün bu subayların bilgisayarlarının imajını almak istediklerini biliyorum. Bu da şöyle yapılırdı: ‘Yapı içerisinde olan subaylara içinde özel bir program yüklü olan flash bellek verilir. Bu flash bellek ile normalde çok uzun süren imaj alma işlemini 1-2 saat içerisinde gerçekleştirirler.’ Ben de bana bağlı olan Hasan K. İsminde binbaşı rütbesinde olduğunu hatırladığım öğrencime flash belleği verim. O da başaramadı. Flash belleği bana Mustafa Vasfi Y. İsimli üstümde görev yapan şahıs vermişti. Başaramayınca ben de flash belleği kendisine iade ettim. Hatırladığım kadarıyla bu olay da 2011 yılında gerçekleşti."