Şehidin cenazesinde gerginlik

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 24 asker son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlanıyor...

Şehidin cenazesinde gerginlik

Elazığ'da toprağa verilen şehit er Mehmet Ağgedik'in cenazesinde olaylar çıktı. Öfkeli bir grup BDP binasına saldırmak istedi. Polis kalabalığı dağımak için müdahale etti. Arada kalan emniyet müdürünü polisler korudu.

Çukurca’da PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda Elazığlı uzman çavuş Reşit Ercan ile er Mehmet Ağgedik şehit oldu.  İki şehit veren Elazığ’da bugün ilk cenaze töreni er Mehmet Ağgedik için merkez İzzetpaşa Camii’nde öğle namazının ardından düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Belediye Başkan Yardımcısı Hatip Bilici, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

ANNE VE KARDEŞLERDEN GÖZYAŞI

Cami avlusunda okunan dualardan sonra şehit Mehmet Ağgedik’in naaşı, İcadiye Şehitliği’ne götürülmek üzere cenaze aracına taşınırken, şehidin kardeşi Yusuf Ağgedik ambulansı yumruklayarak gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyi Ali de, küçük kardeşinin ağlaması üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Fatma Ağgedik, oğlunun tabutuna gözyaşları arasında sarılarak, "Oğlum sen ölmedin" diye ağıt yaktı. Baba Bekir Ağgedik ise metanetli duruşu ile dikkat çekti.

Şehit Mehmet Ağgedik’in cenazesi Hürriyet Caddesi güzergahından İcadiye Şehitliği’ne götürüldü. Hürriyet Caddesi’nin Hozat Garajı Mevkii’ne gelen caneze konvoyu devam ederken, cenazeye katılanlardan yaklaşık 100 kişilik öfkeli bir grup cadde üzerinde bulunan BDP il binasına saldırmak istedi. Burada önlem alan çevik kuvvet polisi, barikatı aşmaya çalışan kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Cenazedeki başka bir grup ise, BDP’li olduklarını iddia ettikleri Hozat Garajı’ndaki esnafa taşla saldırdı. Esnaf da taş ve şişe atarak, saldıranlara karşılık verdi. Polis Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile öfkeli kalabalığa tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada polis arbedeyi önlemek için havaya ateş açtı.

BAZI POLİSLER HAFİF YARALANDI

Polis daha sonra BDP binasının da bulunduğu Hozat Garajı Mevkii’ne çıkan yaklaşık 15 sokağın girişinde barikat kurarak, giriş- çıkışlara kapattı. Polis ile öfkeli grup arasında çıkan arbedede, Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Örs ile bazı polis memurları hafif yaralandı. Yaralı polisler ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı.

Elazığ’da cenazede çıkabilecek gerginlik için Diyarbakır’dan dün gönderilen çevik kuvvet polisi de olaylara müdahale etti. Polis, bölgede aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Olayların sürdüğü sırada şehit Mehmet Ağgedik gözyaşları, öfke ve tepkiler arasında İcadiye Şehitliği’ne getirilerek toprağa verildi.

Elazığ’ın ikinci şehidi uzman çavuş Reşit Ercan ise, ikindi namazının ardından Kovancılar İlçesi’nde toprağa verilecek.