Şehit ailesinden vakur duruş!..

15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci generali vuran ancak kendisi de şehit düşen Ömer Halisdemir’in ailesi: "Devlet dışında kimseden yardım istemiyoruz. Sadece Çukurkuyu’da, Ömer’in de okuduğu okul yenilensin yeter..."

Şehit ailesinden vakur duruş!..
Sabah'tan Hayrettin Yenel'in haberine göre Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci generali, şehit olma pahasına vuran Niğdeli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ailesine, devlet ve tüm Türkiye sahip çıktı. Şehidin doğduğu Çukurkuyu kasabasına park ve anıt yapılıyor, kasabanın yolları asfaltlanıyor. Ancak kahramanın ailesi asil bir tavır göstererek, "Biz devlet dışında kimseden yardım istemiyoruz. Sadece Çukurkuyu'da Ömer'in de okuduğu okul yenilensin yeter" dedi.

KASABA YENİLENİYOR

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi vuran ancak kendisi de şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir, darbe girişiminin seyrini değiştiren isim olmuştu. Şehidin ailesine devlet ve tüm Türkiye sahip çıktı, her türlü imkân seferber edildi. Şimdi de şehidin baba ocağı Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde Ömer Halisdemir adına bir park ve anıt yapılıyor. Kocaeli Belediyesi'nin yapımını üstlendiği park ve anıtın inşaatına başlandı. Halisdemir'in doğduğu Çukurkuyu'nun yolları da asfalt ve parke taşı ile döşeniyor.