Şehit polisler için Şehitler Tepesi'nde nöbet tuttular

İstanbul Beşiktaş'taki hain saldırının yaşandığı Şehitler Tepesi'ne ziyaretler devam ediyor.

Şehit polisler için Şehitler Tepesi'nde nöbet tuttular
Akşam'da yer alan habere göre bazı vatandaşlar, saldırının olduğu noktada şehitler için dua okuyup, karanfil bırakırken, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin giydiği üniforma ve Türk bayrağı ile Şehitler Tepesine gelen iki vatandaş ise polislerin yarım kalan nöbetini devam ettirdiklerini belirterek nöbet tuttu.

Nöbet tutmak için Sinop'tan geldiğini ifade eden Saffet Gümüş, "Rahmetli dedem Çanakkale Savaşı'nı anlatırken ağlardı. Bizde o ruh var. Biz de Türkiyemize sahip çıkalım, şehit olan askerlerimizin nöbetleri yarım kalmasın, gidelim vatanımız ve milletimiz için nöbetimizi tutalım, duamızı okuyalım dedik" diye konuştu.

Saffet Gümüş'ün dedesinin İstiklal Madalyasıyla nöbet tutan Cemalettin Kaymakçı ise, soğuk havaya rağmen iki saat boyunca nöbet tutacaklarını belirterek "Ülkemizin başı sağ olsun diyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Tokatlıların Hey Onbeşli Onbeşli diye bir ağıtımız var. Biz Onbeşlilerin torunlarıyız. Çanakkale şehitlerimizin kıyafeti ile buraya geldik. Şehit olan kardeşlerimizin nöbetinin yarım kaldığını düşündük ve buraya geldik. Hava şartlarının soğuk olması bizim için gerçekten önemli değil. Karar verdik, iki saat nöbet tutacağız. O kadar çok düşmanımız var ki; bizim birlik olmaya ihtiyacımız var. Vatan sevgisi imandan gelir diyorum" dedi.

Kasımpaşa'dan gelen bazı vatandaşlar da şehitler için dua okuduktan sonra, nöbet tutanlarla hatıra fotoğrafı çekti.