Şehitlere dua

15 Temmuz işgal girişimi, canları pahasına direnen 249 şehidimizin mücadelesiyle bertaraf edildi.

Şehitlere dua
Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliğine ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım şehitlik girişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra şehitliğe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliğini ziyareti, yaklaşık iki saat sürdü. Erdoğan ve Yıldırım, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti. Sabahın erken saatlerinde 15 Temmuz Şehitliğinde bir araya gelen yüzlerce kişi “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “İdam isteriz”, “Darbeye hayır” sloganları attı.

ERDOĞAN KABİR BAŞINDA KUR’AN OKUDU

Aralarında 15 yaşındaki darbenin en küçük şehidi Halil İbrahim Yıldırım’ın da bulunduğu 16 kişinin mezarının bulunduğu 15 Temmuz Şehitliği’nde Erdoğan’ında Kur’an okuduğu öğrenildi. Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra Şehzade Camisi’ne geçti. Erdoğan daha sonra, 15 Temmuz gecesi şehit edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın kabrini ziyaret ederek, dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karacaahmet Mezarlığı’nda, Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Şehitlere dua