Sekiz haftada cildinizi canlandırın

Yeni mevsimle birlikte hanımlarda bir bakım ve güzellik tutkusu başladı...

Sekiz haftada cildinizi canlandırın
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde “Cildime bir şeyler yaptırayım”, “Saçlarımın toparlanması lazım”, “Kırışıklıklar aldı başını gidiyor” gibi cümleleri eminiz ki hepiniz duyuyorsunuz belki de çoğunuz kullanıyorsunuz. Ancak telaşa düşüp yanlış yöntemlerle kötü sonuçlar almanız da mümkün olabiliyor. Güzelleşmek uğruna servet harcamaktan çekinmediğimiz kozmetik ürünler doğru seçilmezse faydadan çok zarar getirebilir. Yanlış kozmetik seçimi; kozmetik tahammülsüzlüğü, ciltte hassasiyet, egzama, akne ve renk değişikliği gibi yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden kremleri almadan önce bir cilt analizi yaptırmakta fayda var.

Sivilcelere elveda

Cilt yenileme için kimyasal peeling yöntemi iyi bir seçenek. Glikolik asitle yapılan bu işlem, çok basit ve rahat bir uygulama. Ölü durumdaki üst derinin çabuk atılmasını, aynı zamanda alttan üreyen canlı kısmın rahat ve kaliteli çıkmasını sağlar. Belirli aralıklarla yapılan kürü, müteakip daha uzun aralarla tedaviye devam edilir. Sivilce izleri ve lekelerde olumlu sonuç elde edilir.

Cilde vitamin şart

Kimyasal peeling yanında, vitamin enjeksiyonu, yüz mezoterapisi yöntemleri de yılların verdiği yorgunluğu cildinizden silmenin birkaç yolu. Ciltte kurumalar, şiddetli nem eksikliği, renk değişimleri bazen kırmızılık artışı bazen de solukluk, ince çizgilerde artış, çöküntüler, kırışıklıklar, sarkmalar, elastikiyet kayıpları bu yorgunluğun somut tezahürleri. İşte bu noktada önlem almak, gidişatı durdurmak telaşı başlar. Aslında belki bu aşamaya gelmeden önlem almak en iyisi ama genellikle geç kalınır. Yapılacak şeyler; hemen hayatımıza çeki düzen vermek şeklinde olmalı. Hayatımızdaki stresi azaltmak, iyi uyku ve beslenme yürüyüş gibi kolay egzersizlere başlamak ve tabii ki cildin ihtiyaçlarını yerine koymak. Yüz mezoterapisi bu aşamada devreye giriyor. Yüz mezoterapisinde mikroenjeksiyonlar halinde cildin ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, antioksidan maddeler, hyaluronik asitler kapillerdamar açıcılar, yüz ve boyun cildine rastgele değil belirli bir düzen içinde zerk edilir. Haftada bir uygulanan bu vitamin enjeksiyonu yaklaşık 8 hafta sonunda ciltte istenilen canlanmayı başlatır. Cilt beslenir, renk düzelmesi olur, su tutulumundaki artış sayesinde gerginlik, sıkılaşma ve dirilik hissedilir.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım