Seksen kişiye Berkin soruşturması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle yapılan gösteriye katılan ve aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz’ın da bulunduğu toplam 80 kişi hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Seksen kişiye Berkin soruşturması!
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre eylem sırasında ıslık çalarken çekilen fotoğrafı gösterilen avukat Yılmaz, fotoğraftaki kişinin kendisini olduğunu kabul ederek ifadesinde demokratik hakkını kullandığını belirtti.

Gezi olayları sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle uzun süre komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenaze töreninin yapıldığı 12 Mart 2014’te Ankara’da yapılan gösteride  olaylar çıkmıştı.

80 KİŞİYE SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu olaylarla ilgili aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı avukat Yılmaz’ın da bulunduğu 80 kişi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet, Kamu Malına Zarar Verme” suçlarında soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

ISLIK FOTOSU DELİL

Avukat Yılmaz, 18 Aralık günü soruşturmayı sürdüren savcı Kürşat Kayral’a ifade verdi. İfade işlemi sırasında Yılmaz’ın eylem sırasında ıslık çalarken çekilen fotoğrafı ve eylem sırasında ayakta durduğuna ilişkin fotoğrafları gösterilerek, “Bu kişi siz misiniz?” diye soruldu. Avukat Yılmaz ifadesinde fotoğraflardaki  kişinin kendisini olduğunu kabul ederek, şunları söyledi:

“12 Mart 2014 tarihinde Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili yapılan toplantı ve yürüyüşe ben de katıldım. Bana göstermiş olduğunuz fezlekenin 90 numaralı 3 adet fotoğrafında belirlenen kişi benim. Olay tamamen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve aynı doğrultuda bu konuyu destekleyen AİHM kararlarıyla ile toplantıya katılmak ve yürüyüş yapmanın hiçbir şekilde suç olduğunu düşünmüyorum.

DEMOKRATİK TEPKİ

Yapılan tamamen Anayasal hakları çerçevesinde demokratik tepkiye dayalı toplantıya katılmaktan ibarettir. Hiçbir şekilde görüntülerde görüldüğü gibi güvenlik güçlerine karşı direnme, hakaret, özel veya kamu malına zarar verme olayım yoktur. Unsurları oluşmayan yüklenen iddiadan dolayı kavuşturmaya yer olmadığına karar verilmesini talep ediyorum.”