Selahattin Demirtaş'a 'suikast girişimi' iddiası!..

Diyarbakır’da bulunan Demirtaş’a, aracıyla annesine ziyaretinden sonra eve dönerken suikast girişiminde bulunulduğu öne sürüldü.

Selahattin Demirtaş'a 'suikast girişimi' iddiası!..
Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Diyarbakır’da bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi ziyaretten eve dönerken içinde bulunduğu makam aracına suikast girişiminde bulunulduğu ileri sürüldü. Geçirdiği operasyon nedeni ile hem TBMM yemin törenine hem de dün ki Meclis Başkanlığı seçimine katılmaya Demirtaş, akşam saatlerinde Kürtçe, “Ölüm Allah’ın emri” şeklinde bir twit attı.

‘Profesyonel susturucu’

Mesajı anlaşılamayan Demirtaş’ın daha sonra silahlı saldırı iddiası nedeni ile bu mesajı paylaştığı anlaşıldı. Fırat haber Ajansı’na konuşan Demirtaş, “Makam aracının kurşungeçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi” dedi.

Demirtaş’ın aracının halen emniyette olduğu ve incelendiği öğrenildi. 

Milliyet’e bilgi veren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, “Sayın Demirtaş, yaşadığı sağlık problemi nedeni ile önce doktora kontrolde gidiyor. Ardından da annesini evinde ziyaret ediyor. Oradan kendi evine dönerken dönüş yolunda bu olay yaşanıyor. Olay akşam saatlerinde meydana geliyor. Araçtan indikleri zaman mermi izini net olarak görüyorlar. Kendileri o esnada ses duymamışlar belli ki çok profesyonel bir mekanizma kullanılmış, susturucu olabilir. Kurşun geçirmez cam olmasa farklı durumla karşılaşabilirdir. Kriminal inceleme devam ediyor. İlgili makamlar bilgilendirme yapıldı. Kriminal incelemenin sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Edinilen bilgiye göre Demirtaş’ın Diyarbakır’da kullandığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait 21 EL 114 plakalı makam aracının arka camında zedelenme olduğunu saat 18.00 sıralarında fark eden koruma polisleri durumu üstlerine bildirdi. Bunun üzerine Çevik Kuvvet Sitesi’ne çekilen araçta inceleme yapıldı.

3 santimetre hasar

İncelemede, aracın sağ arka camında 3x3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi. Aracın camından kimyasal malzeme kullanılarak numune alındı.

VALİLİK: "ATEŞLİ SİLAH ATIŞ ARTIĞINA RASTLANMADI"

Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makan aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede her hangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"22.11.2015 günü akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisinde kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Sayın Selahattin Demirtaş'ın talebi üzerine bahse konu araç Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerekli kriminal incelemelere tabii tutulmuş, yapılan incelemelerde ilk belirlemelere göre aracın arka camı sağ tarafında 3×3 cm büyüklüğünde bir hasar olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir. Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."