Selçuk Yöntem'in 400 bin liralık savaşı!

Selçuk Yöntem, yemek yerken çekilen fotoğrafını reklam için kullanan Türk fast food zincirine tazminat davası açtı.

Selçuk Yöntem'in 400 bin liralık savaşı!
Milliyet'in haberine göre sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster"in sunucusu, ünlü tiyatrocu Selçuk Yöntem, izinsiz fotoğrafının kullanılmasına karşı savaş açtı.

'İHTARNAME DİKKATE ALINMADI'

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesine göre birçok şubesi bulunan Bambi Cafe, mönülerinde, ev ve işyerlerine dağıtılan broşürlerinde ve Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni mecmuasında izin alınmadan Yöntem'in fotoğrafını kullandı.

Dilekçede "Yöntem, milyonlar teklif edilse dahi asla bu Reklam kampanyasında yer almayı kabul etmeyecek. Twitter'da yapılan alaycı yorumlar nedeniyle de çok üzüldü. Bambi Cafe've noterden bir ihtarname çekilerek hukuka aykırı eylemlerine son verilmesi isteği dikkate alınmadı.Yöntem de açacağı davaya delil olması için mahkeme aracılığıyla Bambi Cafe'nin Taksim ve Balmumcu şubelerinde tespit yaptırdı. Yemek yerken çekilen fotoğraf, Yöntem'in daimi müşteri olduğu imajını uyandırarak şöhretinden faydalanmayı amaçlıyor" denildi.

Yöntem kariyeri ve imajı ile zıt olduğunu söylediği reklam kampanyası için 300 bin maddi, 100 bin manevi olmak iizere toplam 400 bin lira tazminat talep ediyor.