Selen Seyven: 'Seyirci güzel kadın istiyor'

Dizilerin aranılan isimlerinden Selen Seyven “Özellikle televizyonda güzel bir kadın olmak önemli. Seyirci ekranda güzel kadın görmek istiyor. Bu da güzel kadınlara avantaj sağlıyor” dedi…

Selen Seyven: 'Seyirci güzel kadın istiyor'
Avrupa Avrupa neden bitti? Sizce neden uzun sürmedi?
İki buçuk sene sürdü. Bence tadında bitti ama gitse giderdi, yalan söyleyemeyeceğim. Güzel ve bizim kültürümüzün aile yapısına hitap eden, her yaştan insanın izleyebileceği türden bir diziydi. Bitmesi tüm ekibimizi üzdü ama her güzel şeyin bir sonu vardır.

Tam da bu noktada televizyon dizilerimizin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz, çok fazla dizi kaldırılıyor bu dönemde?
Evet artık dizilerin bir çoğu 5’inci bölümlerini bile göremeden yayından kalkıyor. Bence seyircinin ilgisini çekebilecek işler çok azaldı. Kitle mi değişiyor, yoksa Türk halkı dizi izlemekten mi bıktı, bilemiyorum ama iki sene önce bir sezonda nerdeyse 100 dizi yayına girerdi, şimdi en fazla 6-7’si hakkı verilerek izleniyor. Bu sektör için kötü bir durum.

Oyuncular Sendikası’na üye misiniz?
Evet sendika üyesiyim. Bence benzer meslek gruplarından herkesin bir sendikası olmalı. Çünkü bizim alanlarımızın kanunda ve vergi sisteminde tam karşılıkları yok. Dolayısıyla da haklarımız doğru savunulmuyor. Bu zorluklarda sendikalar hiç değilse biraz ufkumuzu açıyorlar.

Sinema, dizi, tiyatro hangisinde olmak size en çok hazzı veriyor?
Hepsi ayrı keyiflere sahip. Sinema çok büyülü geliyor bana ve daha kalıcı. Televizyonda haftalık bir durum var, bu hafta oynadığın karakter 2 hafta sonra başkalaşabiliyor. Tiyatroysa bence hepsinin babası. Bu işte er meydanı orası.

Oyunculukta hedeflediğiniz bir nokta var mı, ya da henüz o yolun neresine varabildiniz?
Ağırdan alıyorum ben biraz. Küçük göstermenin avantajını sonuna kadar kullanıyorum. İzlediğim yolda bu, mesleğimin ömrünü olabildiğince uzatıyor bence. Daha ne kadar genç kız, genç kadın rollerinde var olursam, o kadar geç anne rollerine terfi ederim gibi geliyor. Bizim mesleğimiz hayatın tam içinden geldigi için ömrüm yettiğince yapmak istiyorum. Bu işin bir hedefi yok, Oscar’a aday olmaya karar vermediğimiz sürece…

Ekranda güzel kadın olmanın avantajları neler?
Güzel kadın olmak önemli bence. Özellikle televizyonda böyle bir şey var. Ama şahsi fikrim, iyi oyunculukla görseli karıştırmanın doğru olmadığı yönünde. Sadece yeşil gözlerle oyuncu olunmuyor. Bu iş duygu işi. Sıradan bir tip de bence oyunculuğuyla ekranda avantaj sağlayabilir kendine. Ama başında da söyledigim gibi seyirci ekranda güzel görmek istiyor.

Oynadığınız roller sizi nasıl etkiliyor?
Öyle hayatımı etkilemiyor. Ama oynarken eğlendiğim karakterlerin bazen şivelerini, bazen komik hareketlerini, türüklerini özel hayatıma yansıttığım, sosyal çevremde taklitleriyle eğlendiğim zamanlarım oluyor. Sokakta televizyon seyircilerinden aldığım tepkilerle etkileniyorum. Oynadığımız karakterleri bizimle özdeşleştiriyorlar doğal olarak.

Televizyon dünyası nasıl bir dünya sizce?
Jim Carey’nin filmi ‘Truman Show’ gibi bir dünya televizyon. Kendini çok kaptıran öyle yaşıyor. Ama asla samimi gelmiyor bana. Birçok insan izlediklerine çok inanıyor. Bu magazin programları, yarışmalar, diziler, haberler hepsi dahil bir dünya. Çok geniş ve kapsamlı. Televizyonun hayatımızdaki yerini düşününce, biraz illüzyon gibi geliyor bana.

Yeni projeleriniz var mı?
Yeni ve çok enerjik bir proje var ufukta. Yeni bir mahalle dizisi. Samimi halkın, ailemizin yani bizim aramızdan işleri cok seviyorum. Allah kısmet ederse bu tatta bir projeye çok yakın zamanda Mia Yapımla beraber başlayacağız.

Aşka gelmek istiyorum erkek arkadaşınızla nerede ve nasıl tanıştınız?
Erkek arkadaşımla arkadaş vasıtasıyla tanıştık. Ve evet ilk tanışmamızla birbirimizin hayatında olacağımızı ikimiz de hissettik.

Aranızda sırlarınız var mı?
Aramızda hiç gizli-saklı yok. Tabii birbirimize hazırladığımız sürprizlerimiz dışında. Ben sevgilimle her şeyi konuşabilmeyi çok seviyorum. İkimizin de düşünceleri ve istekleri aynı kapıya çıkıyor o yüzden iki kişilik yaşamımızın kapılarını birbirimize tamamen net olarak açıyoruz.

Ka­dı­nın güç­lü du­ru­şu er­ke­ği cez­be­der mi?
Ben­ce güç­lü ka­dın­lar er­kek­le­ri kor­ku­tu­yor. Bu­nun da er­kek­le­rin çok cid­di öz­gü­ven so­ru­nu ya­şa­ma­la­rın­dan kay­nak­lan­dı­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Şu de­vir­de ka­dın­lar da­ha kuv­vet­li du­ru­yor­lar. Ben iliş­kim­de ta­şı­mak­tan gu­rur du­ya­ca­ğım bir adam­la ol­mak is­te­rim, ki öy­le­yim…

EDA SÖNMEZ / SÖZCÜ İNTERNET SİTESİ
Konular Röportaj