Selin Çakar 'Poyraz Karayel'in sezon finalini yazdı!

"... Bu dizide bir adım sonrasını, bir olayın sonucunda ne olacağını kestirmek zor. Basmakalıp intikam hikayelerinden, entrikalardan çok uzak."

Selin Çakar 'Poyraz Karayel'in sezon finalini yazdı!
‘POYRAZ KARAYEL’ SEZON FİNALİ YAPTI

Çarşamba akşamı yayınlanan 24. bölümüyle sezon finali yapan Poyraz Karayel hem sosyal medyaya hem de ekranlara damgasını vurdu.  Hem hiçbir belirsizliğe yer vermeden hem de yepyeni bir hikayeye giriş yaparak sonlandı dizi.

Poyraz Karayel yayınlandığı ilk haftadan bu yana hem hikayesiyle hem de karakterleriyle fark yaratmıştı. Değer verdiği her şeyi; ailesini, karısını, oğlunu, mesleğini kaybeden Poyraz tüm bunlara rağmen ayakta kalmış biridir. Tek istediği oğlunu kayınpederinden geri alabilmektir. Çaresizlik içinde eski amiri Mümtaz’ın bir mafya babası olan Bahri Umman’ın yanına sızma teklifini kabul eden Poyraz’ın hayatı hiç ummadığı bir yöne gitti. Bir de Bahri Umman’ın kızı Ayşegül’e aşık olunca olaylar raydan çıktı. Bir çok kez namlunun ucundan döndü Poyraz. Ama en son Ayşegül’ü kurtarmak için gözünü kırpmadan Bahri Umman ve adamlarını demir parmaklıkların ardına gönderdi. Tabi bu arada da Mümtaz’ın kendisini nasıl bir tuzağa düşürdüğünü bir kez daha gördü.

Bu dizide bir adım sonrasını, bir olayın sonucunda ne olacağını kestirmek zor. Basmakalıp intikam hikayelerinden, entrikalardan çok uzak. Bir olaya dair yaptığınız tahminin tam aksine bir durumun yaşanması kuvvetle muhtemel. Tam bu sefer ‘Poyraz’ın işi bitti' diyorsunuz, hikaye öyle bir viraj alıyor ki Poyraz’ı bambaşka bir durumun içinde buluyorsunuz.

Karakterlere giydirilen özellikler unutulmuyor. Saflık derecesinde iyi ya da gaddarlık derecesinde kötü karakterler yok bu hikayede. Herkes gri. İyi yanları da kötü yanları da abartılmadan, seyircinin gözüne sokulmadan işleniyor. İçerisinde bulunduğu yer altı dünyasında oldukça acımasız olan ‘Zafer’ bile kızına karşı oldukça şefkatli bir babaya dönüşebiliyor.

Engin Benli’nin hayat verdiği ‘Zafer’ karakteri sezon finali ile birlikte diziye veda etti. Aslına bakarsanız dizinin önemli karakterlerinden bir olan Zafer’in ikinci sezona kalmadan öleceğini hiç tahmin etmiyordum. Ancak diğer yandan da bu hikayedeki vadesini tamamlamıştı. Tam da Bahri Baba’nın hapse girişini kutlarken düştü ölümün kollarına Zafer. Adı gibi bir ‘zafer’ kazandığını düşünürken sonsuza kadar ‘mağlup’ oldu. Ve tam da Bahri Baba’nın şanına yakışır bir ceza şekli oldu Zafer için. 

Genelde baş karakterlerden birinin komaya girmesiyle ve ölecek mi ölmeyecek mi sorusu yaratılarak yapılan sezon finallerine alışık olan seyirci Poyraz Karayel’de yine çok başarılı bir şekilde ters köşeye yatırıldı. Hem hiçbir soru işareti bırakmayan hem de yepyeni bir hikayeye girişi yapabilmeyi başaran senarist Ethem Özışık’ı yürekten tebrik ediyorum.

YENİ SEZONDA YENİ KARAKTERLER

Dizi yeni sezondan ip uçları vererek sona erdi. Bu hafta ilk kez duyduğumuz Adil Topal ismi ile Bahri Umman’ın büyük bir hesabı var belli ki. Öyle sıradan bir karakter olarak girmeyecek diziye Adil Topal. Bu adamın Poyraz’ın babası olduğunu da öğrendik bölüm sonunda. Üstelik Ayşegül’ün kardeşini öldürten bir Adil Topal’dan bahsediyoruz.

Poyraz polisliğe geri dönerken, Mümtaz silahına ve polis rozetine veda etti. Yani görünen o ki yeni sezonda Poyraz Karayel çok sert esecek.

KISA KISA...

- Star Tv’de üç sezondur yayınlanan ‘Güzel Köylü’ bu hafta yayınlanan son bölümüyle ekrana veda etti.  Bir sezon daha devam etmesi konuşulan dizi için bitirme kararı almaları çok doğru bir karar olmuş. Çünkü artık karakterlerin hikayeleri bitmiş, anlatacakları bir şey kalmamıştı.


-  Evrim Alasya ve Emre Kınay’ın başrollerinde olduğu ‘Güneşin Kızları’ bu hafta Kanal D ekranında yayın hayatına başladı. Üç çocuklu bir edebiyat öğretmeni olan Güneş’in aşkla ve birbirinden zıt karakterli kızlarıyla imtihanını anlatan dizi bundan sonra her Perşembe 20:00‘de Kanal D ekranında olacak.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy