Selin Çakar yazdı: 'Final mi, Sezon Finali mi?'

"Bazıları iddialı tanıtımlara rağmen sadece bir sezon ekranda kalabilmişken bazıları ise sessizce başlayıp yükselen bir grafikle yayın hayatına devam ediyor..."

Selin Çakar yazdı: 'Final mi, Sezon Finali mi?'

Haziran ayının yaklaşmasıyla beraber hangi dizilerin tatile gireceği hangi dizilerin arşivdeki yerini alacağı belli olmaya başladı. Bazıları iddialı tanıtımlara rağmen sadece bir sezon ekranda kalabilmişken bazıları ise sessizce başlayıp yükselen bir grafikle yayın hayatına devam ediyor.

SEZON SONUNA VARAMADAN BİTENLER…

Show Tv ve Atv ‘nin bu sezon dizilerden yana şansı bir türlü gülmedi. Bolca tanıtımı yapılan bir çok dizi sezon sonunu göremeden ekrana veda etti.

Bu noktada merak ettiğim şey ise bir seyirci olarak o dizilerin tutmayacağını ben bile öngörebiliyorken bu işi profesyonel anlamda yapanlar nasıl oluyor da ‘bir ümit’ mantığıyla bu dizileri ekrana getiriyorlar? Dizi dediğimiz şey bizim ekranda izlediğimizden ibaret değil. Oyuncuların haricinde koca bir kamera arkası ekibi bu işten para kazanıyor. Yani bir dizinin yayından kaldırılması demek onca insanın işsiz kalması anlamına geliyor.

Elbette her dizi çok iyi reytingler alacak diye bir kural yok ama yeteri kadar seçici davranılmadığını düşünüyorum.

SEZON FİNALİNE DOĞRU

Temmuz ayında Fox Tv’de bir yaz dizisi olarak başlayan Kocamın Ailesi kendi seyirci kitlesini yaratarak kırk dört haftadır ekranda kalmayı başardı. Ar Ailesi ‘nin beş yaşında kaybolan oğulları Tarık’ın hikayesini anlatan dizinin on üçüncü bölümde başrol oyuncularından birinin değişmesine rağmen dizi reyting kaybetmemeyi başardı. Haziran ayının son haftasına sezon finali yapacak olan ‘Kocamın Ailesi’ önümüzdeki sezon da seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

Kanal D’nin sessizce başlayıp hatırı sayılır bir seyirci kitlesine ulaşan dizisi Poyraz Karayel, ocak ayında başlamasına rağmen haziran ayında ekrana ara verecek. Hikayeyi yıpratmamak adına doğru alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Dizi sadece başroldeki karakterleriyle değil yan karakterleriyle de fark yaratıyor. Önümüzdeki sezon tempo çok daha fazla yükselecek gibi görünüyor.

Yine Kanal D’de yayınlanan Güllerin Savaşı’nın durumu ise muallak gibi görünüyor. Hala sezon finali mi yoksa final mi yapacağı belli olmasa da benim gönlüm devam etmesinden yana. Çünkü dizi final yaparsa bir çok konu yarım kalacak ve kestirip atılmış gibi olacak. Hoş devam ederse ikinci sezon sonuna yetecek kadar konu çıkartabilirler mi bundan da şüpheliyim. Bu dizide yapılan en büyük hata ana karakterler olan Gülru ve Ömer’in aşkının çok çabuk tüketilmesi oldu. Olaylar öyle bir noktaya getirildi ki Gülru ve Ömer için nasıl yeni bir yol çizilecek bilemiyorum.

Star Tv’nin iddialı iki dizisi Paramparça ve Kaderimin Yazıldığı Gün elbette sezon finali yaparak eylül ayında yeniden bizlerle beraber olacak.

VEDA VAKTİ GELENLER

Kanal D’nin bir diğer iddialı yapımı olan Şeref Meselesi için maalesef final kararı alınmış. Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Şükran Ovalı gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizi haziran ayında ekrana veda etmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki sezon başarılı oyuncuları başka yapımlarda görme ihtimalimiz yüksek.

Star Tv’de yayınlanan Serçe Sarayı da beklentileri karşılayamadı. Umutsuz Ev Kadınları’nın sevilen oyuncularından Songül Öden’in başrolünde olduğu dizi de sadece on üç bölüm tutunabildi.
İlk sezon yüksek reytinglerle Atv ekranında olan Kara Para Aşk, ikinci sezonda aynı başarıyı sürdüremedi. Bir önceki sezona göre fazlasıyla reyting kaybeden dizinin final yapıyor olması seyirciyi çok da şaşırtmadı aslına bakarsanız. Son birkaç aydır oldukça düşük gelen izlenme oranları bu finalin en belirgin göstergelerinden biriydi.

KISA KISA:

· Paramparça ‘da Cihan ve Gülseren aşkı o kadar dozunda ve güzel ilerliyor ki hikaye tükenmeden, seyirciye olumsuz hiçbir şey düşündürmeden devam ediyor. Bu dizide her oyuncu iyi performans sergiliyor ama Cihan’ın babası Rahmi Gürpınar’ı canlandıran Cihan Canova fazlasıyla gerçekçi bir karakter yarattı.

· Star Tv’de yayınlanan Medcezir’in final yapıp yapmayacağı belirsizliğini korusa da dizinin final zamanı geldi bence. Yaman ve Mira seyirci için miadını tamamlamış gibi görünüyor ki izlenme oranları da bu durumu doğruluyor.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy