Selin Çakar yazdı: "Hangi diziler yaz sonunda veda eder?"

Yaz sezonunda seyirciyle buluşan dizilerin bir kısmı kış sezonunda da devam edecekken bir kısmı yaz sonunda seyirciye veda edecek gibi görünüyor. Peki bence hangi diziler yaz sonunda veda eder?

Selin Çakar yazdı: "Hangi diziler yaz sonunda veda eder?"
HANGİ DİZİLER YAZ SONUNDA SEYİRCİYE VEDA EDER?

Yaz sezonunda seyirciyle buluşan dizilerin bir kısmı kış sezonunda da devam edecekken bir kısmı yaz sonunda seyirciye veda edecek gibi görünüyor. Peki bence hangi diziler yaz sonunda veda eder?

Pazartesi akşamının galibi '5' izlenme oranını aşan ve Atv'de yayınlanan 'Kırgın Çiçekler' dizisi.

Aynı akşam yayınlanan ve Star Tv'nin iddialı yapımlarından olan uyarlama dizi 'Tatlı Küçük Yalancılar' ise bu hafta maalesef '3'oranında bile izlenmemiş. Ben Şükrü Özyıldız ve Bensu Soral ikilisinden umutluydum ama anlaşılan o ki onlar bile reytingleri yükseltmeyi başaramamış. Dolayısıyla da Tatlı Küçük Yalancılar'ın ekranda çok uzun süre kalacağını zannetmiyorum.

Salı akşamı ekranda çok fazla alternatif yok aslında. Seyredilen tek yapım 'Fox Tv' de yayınlanan 'Adı Mutluluk' dizisi. Dizi şu an için '5'in üzerinde izlenme oranına ulaşmayı başarıyor. Ama karşısına güçlü bir hikaye gelse aynı başarıyı sürdürebilir mi onu bekleyip göreceğiz.

Çarşamba akşamlarının ipi göğüsleyen dizisi Çilek Kokusu. Her ne kadar bence önemli 'eksikleri' olsa da dizi neredeyse '7' civarında izlenme oranına ulaşıyor. Ancak aynı akşam Kanal D'de yayınlanan Kalbim Ege'de kaldı dizisinin izlenme oranları '4'ü bile bulamıyor. Bu yüzden Kalbim Ege'de Kaldı dizisi bir yaz hikayesi olarak raflardaki yerini alabilir.

Perşembe akşamlarının galibi '6'yı aşan izlenme oranı ile Güneşin Kızları oluyor. Hemen arkasından Fox Tv'de yayınlanan İnadına Aşk dizisi gelse de izlenme oranında ancak '4'e ulaşabiliyor. Fakat perşembe akşamının asıl yenileni Atv'de yayınlanan Aşk Zamanı oluyor. Yine tutmayacağı bas bas bağıran bir dizinin kaçınılmaz sonuna erecek ve belki de bir kaç hafta içinde ekrana veda edecek Aşk Zamanı.

Cuma akşamının açık ara galibi elbette Kiralık Aşk. '9'un üzerinde aldığı izlenme oranıyla dizi reytingleri silip süpürüyor. Aynı akşam Fox TV'de yayınlanan Sen Benimsin ise çok gerilerde kalarak ekrana kısa sürede veda etmeye hazırlanıyor.

Cumartesi akşamı yine çok bir alternatifimiz yok ama Show TV'de yayınlanan İlişki Durumu Karışık reytinglerde yükselen bir grafik çiziyor. İlk bölümüyle beğenilen dizi ikinci bölümde seyirci sayısını arttırmayı başarıyor. Eğer bu dizinin senaryosunda bir bozulma olmaz ve sosyal medya üzerinden de desteklenir ise izlenme oranını daha da fazla yükseltebilir.

Pazar Akşamı için ise şu an elde olan tek dizi Kanal D'de yayınlanan Yaz'ın Öyküsü. Reyting listesinde birinci sırada olsa da izlenme oranları dizinin kış sezonunda da devam edebilmesi için pek umut vaadetmiyor.

Elbette bunlar sadece tahmin. Gerçek ve kesin sonuçları önümüzdeki haftalar belirleyecek. Herkese iyi seyirler dilerim.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy