Selin Çakar yazdı: "Yeni sezonda dizi patlaması"

"Yeni sezon yaklaştıkça kanalların yeni yapımları da birer birer netleşmeye başladı. Aslına bakarsanız birer birer değil üçer üçer hatta beşer beşer geliyor yeni diziler..."

Selin Çakar yazdı: "Yeni sezonda dizi patlaması"
YENİ SEZONDA DİZİ PATLAMASI

Tatile giren dizilerin üzerine yaz sezonundan devam edecekleri eklersek bir de üzerine yeni sezonda başlayacakları koyarsak hemen hemen her akşama beş dizi düşecek. 

Yeni başlayacak işleri araştırırken çok ilginç izlenimler edindim aslında. Mesela dizinin adı belli, kanalı belli ama oyuncuları ve konusu ortada yok. Ya da oyuncusu belli ama dizinin adı yok. Ya da sadece dizinin adı var ama başka da hiçbir şeyi yok. Şaşılacak şey.

Mesela bir kanalda geçen sezondan ve yaz sezonundan devam edeceklerin üzerine bir de yeni işleri ekleyince 12-13 tane diziye denk geliyor. Haftada sadece 7 gün olduğunu düşünürsek bunca diziyi hangi güne hangi saate koyacaklarını anlayamadım. Belli ki en az 4-5 tane yayından kaldırmalık dizi de hazırlıyor kanallar. Ya da yayından kaldırılacak dizinin yerine yedeği de hazırlanıyor. İnanılır gibi değil gerçekten. 

Bir de gördüğüm kadarıyla bu sezon her kanalda her gün yayınlanacak bir 'pembe dizi'miz olacak. Yani gündüz kuşağını da işin içine katmazsak her kanalın 10'a yakın dizi için hazırlık yapmasının bir açıklaması olamaz.

Aslına bakarsanız çoğu yazımda dile getirdiğim dizi sürelerinin kısalması konusunu tekrar düşündüm de hiç gerek yok. Hani kazara öyle bir şey olsa sanırım bizim kanallar her güne en az 3 dizi koyarlar.

Ama tabi sonuç olarak bunca yayına girecek dizinin yarısından fazlası daha sezon sonunu göremeden çöpü görecek.

Herkese iyi seyirler dilerim.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy