Selin Çakar Yaz'ın Öyküsü'nü yazdı

"Yaz'ın Öyküsü çok yüksek reytingler almasa da akşamının birincisi olmayı başarıyor."

Selin Çakar Yaz'ın Öyküsü'nü yazdı

Dün öğle saatlerinde kanallar arasında dolaşırken Kanal D'de yayınlanan Yaz'ın Öyküsü'ne rastladım. Başladığı haftadan beri bir türlü imkan bulup da izleyememiştim. Tam da Pazar gününün rehavetine kapılmışken Tv'nin karşısına uzanıp seyrettim.

Yaz'ın Öyküsü çok yüksek reytingler almasa da akşamının birincisi olmayı başarıyor.

Bir Tv kanalında birbirini kaybeden aile bireylerini bir araya getiren programın sunuculuğunu yapan Umut  Erpek (Vildan Atasever) canlı yayında aldığı bir telefonla genç yaşında doğurduğu ve öldüğünü zannettiği kızının yaşadığını öğrenir. Kızının adı Yaz'dır ve yetiştirme yurdunda büyümüştür.

Mert Aladağ (Tansel Öngel) ise Yaz'ın babasıdır ve o da bir kızı olduğunu yeni öğrenir.

Dizi sadece bir çocuğu dünyaya getirmenin anne-baba olmaya yetmediğini dokunaklı bir hikayeyle ele alıyor. Ne serseri ruhlu Mert Aladağ ne de Umut Erpek ebeveyn olmaya henüz hazır değillerdir ama Yaz hayatlarına girince bunu bir şekilde öğreneceklerdir.

Dün diziyi izlerken Mert ve Yaz'ın baba-kız ilişkisi oldukça keyifli görünürken Umut karakterine hayat veren Vildan Atasever'in tutukluğundan mı kaynaklı bilmiyorum ama Umut ve Yaz'ın anne-kız ilişkisi beni pek etkilemedi.

Bu duruma ek olarak Umut Erpek'in annesini oynayan İncilay Şahin'in hayat verdiği Saniye karakteri bana çok abartılı geldi. Bir komedi dizisinde olması gereken Saniye yanlışlıkla bir dram dizisi olan Yaz'ın Öyküsü'ne gelmiş gibi görünüyor.

Mert Aladağ'ın annesi Nevra (Ayşegül İşsever) karakteri ise gayet başarılı olmasına başarılı da kadının evi hastanenin yoğun bakım ünitesi gibi. Bir odada komadaki kocası Doğu Aladağ yatıyor diğer odada ise canlı mı ölü mü olduğu belli olmayan annesi yatıyor. Onca zenginliğin arasında böyle bir ızdırap da o zenginliğin bedeli olsa gerek.

Hikayenin gidişatından anlaşılan o ki Yaz (Ece Çeşmioğlu) bir süre anne-babası ve 18 yıldır ailesi bildiği arkadaşlarının arasında kalacak. Birbirlerine alışma süreci hem Yaz için hem de annesi Umut ve babası Mert için oldukça sancılı geçecek.

Kısacası Yaz'ın Öyküsü pazar akşamı için iyi bir seçenek. İyi seyirler dilerim...

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy