Sema Çelebi serbest bırakıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yurt dışına çıkarken gözaltına alınan Sema Çelebi, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çelebi’nin Bodrum’da hakaret suçu nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunduğu ve yurt dışına çıkarken bu nedenle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sema Çelebi serbest bırakıldı
Milliyet'te yer alan habere göre bir dönem televizyon kanallarında yayınlanan Yarışma programlarında jüri üyeliği yaparak ünlenen 61 yaşındaki Sema Çelebi, feribotla Yunanistan'ın Sisam Adası'na gitmek için Kuşadası’ndan çıkış yaparken gözaltına alınmıştı. Kuşadası Limanı’nda Sisam feribotuna binmek için pasaport kontrolüne giren Çelebi’nin deniz polisi tarafından bilgisayarla yapılan UYAP kontrolünde Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ifade için arandığı ortaya çıktı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Amirliği tarafından yurt dışına çıkışına izin verilmeyen ve gözaltına alanın Sema Çelebi, daha sonra Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Burada ifadesi alınan Çelebi, serbest bırakıldı.

BODRUM’DA KOMŞUSUNA HAKARETTEN YARGILANIYOR

Kuşadası’nda yurt dışına çıkarken gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Sema Çelebi’nin yurt dışı yasağı bulunmadığı, sadece Bodrum’da komşusuna hakaret suçundan hakkında yakalama kararı olduğu belirlendi. Çelebi'nin Bodrum Kumbahçe Mahallesi Manzara Sitesi'ndeki villasında imara aykırılık olduğu iddiasıyla kendisini şikayet eden komşusunu tehdit edip, hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın geçen 14 Haziran'daki duruşmasına iki kez tebligat yapılmasına rağmen gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi. Komşusuyla karşılıklı olarak imar kirliliği nedeniyle birbirlerinden şikayetçi olan ve komşusuyla ayrı ayrı para cezalarına çarptırılan Sema Çelebi için ayrıca komşusuna hakaret etmek suçundan ayrı bir dava açıldığı ve peş peşe iki duruşmaya katılmayan Çelebi hakkında yakalama kararı çıktığı öğrenildi.