Şenay Düdek yazdı..

Muhteşem gösteri Neşe-i Muhabbet Bülent Ersoy yüzünden sona erdi!...

Şenay Düdek yazdı..

Efendim bu pazarınız da renkli geçsin istedim

Ve sizlere, magazin ağırlıklı bir köşe hazırlayım dedim. Malum, bütün bir haftanın yorgunluğu, stresi, hafta sonu eğlence ve renkli haberlerle çıkar. Gün geçmiyor ki, bir bomba, bir yerlerde patlıyor... Terör olayları, her geçen gün tırmanıyor. İnsanlar ölüyor... Şehitler veriyoruz. Yüreklerimiz kan ağlıyor. Acı ama gerçek.

Hayat da devam ediyor...

Geçen akşam öncelikle eğitimci, Türk Sanat Müziği hayranı... Bana göre son yıllarda, rahmetli Egemen Bostancı’nın yerini alan, bir dahi Sinan Kuzucu ile birlikteydim. 'Dahi' diyorum, çünkü bu güne değin, Türk Sanat Müziği adına öyle muhteşem projelere el attı ki, rahmetli Fahrettin Aslan bile yaşasaydı, o kadar egosu yüksek ismi, bir araya getiremez, böyle projeler olmazdı.

Abacı ve Şenses çok kırgın

Yemekte Sinan’a, İzmir’de muhteşem gösterisi olan, Neşe-i Muhabbet’e gelemediğimi, ama ilk kış galası neredeyse, koşturarak gideceğimi söyledim. Sinan çok üzgün, sesi titreyerek, “Bitti. İzmir sonu oldu” dedi. Şaşırdım. Sinan’ı biraz sıkıştırınca, başladı anlatmaya; “Bülent Ersoy yeri doldurulmayacak bir isim. Büyük bir sanatçı. Fakat egosu çok yüksek. Fasl-ı Şahane’de de birlikte çalıştık. Her şey harikaydı. İzmir’de ne yazık ki, sevgilisi ön plana çıktı. Bir sanat sergilenirken, olay magazine döndü. Muazzez Abacı ve Adnan Şenses çok rahatsız oldular. Bülent Hanım’ın, ‘Çile Bülbülüm Çile’yi okurken, sevgilisine ‘Allah’ dedirtmesi... Sevgilisinin hayli kalabalık bir koruma ordusuyla gelmesi... Ön sırada oturup, Muazzez Hanım sahnedeyken, korumalarla kalkıp kulise geçmesi, Abacı’yı müthiş rahatsız etti. Bir de gösterinin sonunda, Muazzez Hanım, Bülent Hanım ve Adnan Bey birlikte final yapacaklardı. Bülent Hanım ısrarla, kendisinin tek başına final yapacağını söyledi. Bu da hoş olmadı. Kendisi dev bir isim. Ama artık ben Bülent Ersoy ile ekip çalışması yapmam. Ona ancak tek proje üretebilirim. İstanbul, Ankara, Bursa ve Adana, Neşe-i Muhabbet kış konserlerinin tarihleri ve yerleri hazırdı. Ama Muazzez Hanım da Adnan Bey de olmayacaklarını söylediler...”
Evet, Diva’nın özel yaşamının, İzmir’de ön plana çıkması, Neşe-i Muhabbet konserlerinin, ne yazık ki sonunu getirtti...

Şenay DÜDEK