Şenay Düdek yazdı

Meltem Cumbul'un düğünü, Hoş geldin Saco, Dizisini iptal etti...

Şenay Düdek yazdı

Meltem Cumbul’un düğünü
Hafta sonu Kuşadası’ndaydım.  Malumunuz Meltem Cumbul ile Alican Özbaş’ın düğün törenleri vardı. Bende akraba kontenjanından katıldım. Meltem’in ablası Funda, çocukluk arkadaşım. Dolayısıyla bütün aileyi de çok iyi tanırım. Annesi rahmetli Güner Teyze, babası Sedat amca, rahmetli ağabeyi Acar, diğer abla Yonca... Neyse... Medyanın olmadığı bu düğünde yaşananları, tarafsızca sizlerle paylaşayım istedim. Meltoş sırtını açıkta bırakan ve üzerine tam oturan beyaz bir tuvalet giymişti. Damadımız da şık bir smokin. Ama papyon falan yok. Ağır bir davetti.

Konukların büyük çoğunluğu tuvalet ve smokin giymişlerdi. Gece kokteyl ile başladı . Konukları damadın babası Erol Ozbaş, annesi Ceylan Arbel, Meltem’in iki ablası Funda, Yonca ve yeğeni Can Alkan karşıladı. Sedat Amca 86 yaşında. Ayakta pek duramıyor. Kokteylde de yemekte de yok yoktu. Zengin bir mönü hazırlamışlar. Et ve balık iki seçenekti. Erol Ozbaş ile Meltem’ in arasında su sızmıyordu. Tabiri caiz ise. Alican, babasından ayrılan annesi ile bütün gece dansetti.
Havai fişek gösterileri, görülmeye değerdi. Gecenin finali, Özbaş Ailesi’nin sahibi olduğu, düğün yemeğinin de verildiği, The Grand Blue Sky Otel’inin, kumsalında yapıldı. Saat 05.00 de konuklar çorba ile uğurlandı. Konuklar, ailenin sahip olduğu otellerde ağırlandı. Kimler mi vardı? Vallahi bi kere o loş ışıkta, Zeynep Gönenç, Bahar Korcan, Güven Kıraç ve eşi, Melisa Çakarlar, Dilara Endican, Garo Mafyan ve eşi Gülyüz, Olgun Şimşek ve eşi, Yonca Evcimik, Sebahat Doganyılmaz, Elif Dağdeviren ve Cem Kınay, Tamer Yılmaz, Ayten Alpün cifti, Metin Ersoy, gördüğüm medyatik isimlerdi. Kuşadası’ nın başarılı Belediye Başkanı, M.Esat Altungün ve pek çok turizmci, otel sahipleri, Meltem’in İzmirli okul arkadaşları da konuklar arasındaydı.

*****

Hoş geldin Saco;
Önce Kanaltürk’de her cuma, ’2.Sayfa’da profesyonel yorumcu olarak başladı sevgili Sacit Aslan. Ben de bunu keyifle sizlerle paylaşmıştım. Şimdi ise TV 8 ekranlarında, bu günden başlamak üzere, haftanın beş günü, sevgili meslektaşım Pelin Cini  ile ’Aramızda Kalsın’ la magazinin nabzını tutacak. Sacit’in türkcesi iyi. Düzgün konuşuyor. Haddini biliyor. Seviyeli. Pelin’i de Milliyet’deki  yazılarından takip ediyorum. O da başarılı. O nedenle bu programın, sabahların vazgeçilmezleri arasına gireceğine eminim. Ha bu arada da ikisine birlikte "Hoşgeldniz.Aman kul hakkı almayın" diyorum. Hayırlısı olsun.

*****

Dizisini iptal etti
Sabah kahvaltısında birlikteydik. Meltoş, cevresinden gelen "Yeni bir dizi ya da film yok mu?" sorularına gülerek cevap verdi. Avşar Film’den gelen teklifi, bu aşk ve evlilik yüzünden ertelemiş. 2013 de projelere bakacakmış. Şimdilik Mimar Sinan’daki öğretim görevini sürdürüp, senaryo okuyacakmış. Kahvaltıda ikisini de yakından izledim. Karşımda bir birlerine aşık, sevdalı iki insan gördüm. Dilerim mutlulukları bir ömür sürer. Meltem özellikle buna layık. Anne, üç teyze, ağabey hep kanserde gittiler. Onların mücadelesinde, özellikle anne ve ağabeyinin, maddi- manevi yanında oldu Meltem. Ha bi ömür sürse de sürmese de, sürdüğü yere kadar mutluluklar...


Şenay DÜDEK