Senegal'den Yemen'e 2 bin 100 asker!

Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye, Yemen'deki "Husi isyancılara" karşı yürütülen operasyonlara askeri destek vereceğini söyledi.

Senegal'den Yemen'e 2 bin 100 asker!
Türkiye'de yer alan habere göre Ndiaye, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Senegal, Suudi Arabistan'a Yemen'de bulunan Husi isyancılara karşı, uluslararası koalisyonu desteklemek için 2 bin 100 asker göndermeye karar verdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Macky Sall'in konuya ilişkin mesajına da yer verdiği konuşmasında Ndiaye, "Cumhurbaşkanımız Macky Sall, anayasanın verdiği yetkiyle Kral Salman'ın talebini olumlu karşılayarak, kutsal toprak Suudi Arabistan'a 2 bin 100 askerini göndermeye karar verdi" diye konuştu.

Ndiaye, askerlerin nerede görev yapacağı konusunun iki ülke arasında konuşulup karara bağlandığının altını çizerken, Senegal askerlerinin Yemen'deki operasyonlarda aktif olarak bulunup bulunmayacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Ndiaye, "Bölgedeki dengeyi sağlama amacıyla operasyona katkı veren Senegal, bu kararla kendi halkına yakın olan bu ülkeye karşı dayanışma ve minnettarlığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Ndiaye, bu kararın ayrıca İslam'ın Mekke ve Medine gibi kutsal yerlerinin korunması anlamına geldiğini de belirtti.

Muhalefet Partisi Başkanı Modou Diagne ise kararı eleştirerek, "Suudi Arabistan tehdit altında değil. İslam'ın kutsal yerleri tehdit altında değil. Senegal'in askeri destek vermesini gerektiren bir sebep yok. Afrika'da bir tek Senegal oraya asker göndermeye karar verdi" değerlendirmesinde bulundu.