Şenses'in 'tehdit' davasında beraat

Merhum sanatçı Adnan Şenses’in eşi Lale Şenses, tehdit ve hakaret suçlamasıyla 4 yıl hapsi istenen eski çalışanlarını affedince sanık beraat etti.

Şenses'in 'tehdit' davasında beraat
Sabah'tan Ümit Uzun'un haberine göre İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına göre Cezmi Demirel, kanser nedeniyle hayatını kaybeden ünlü sanatçı Adnan Şenses'in Zeytinburnu'daki akaryakıt istasyonunda 20 yıl çalıştı.

Kansere yakalanan Adnan Şenses, işlerin bozulduğunu belirterek 3 yıl önce Demirel'in işine son verdi.

Tazminatını almak için Şenses'i arayan Demirel, olumsuz yanıt aldı. İddiaya göre Demirel, Şenses'e tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Ünlü sanatçının şikâyeti üzerine Demirel hakkında 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemede konuşan Demirel, "Beni 'İşlerim bozuldu' gerekçesiyle tazminatsız işten çıkardı. Şenses'i bir kere aradım, ona 'Ağabey geleyim mi? Paramı ne zaman vereceksin' dedim. O da bana para vermeyeceğini söyleyerek, hakaret etti. Ben de sinirlenince ona karşılık verdim ama kesinlikle tehdit etmedim" dedi.

Vefat eden eşinin yerine davaya katılan Lale Şenses şikâyetten vazgeçtiğini söyledi.

Mahkeme, tehdit suçunun işlendiğinin sabit olmadığını belirterek Cezmi Demirel'in beraatına karar verirken, hakaret suçundan ise davanın düşürülmesine hükmetti.