Serap Can'ın 'duyulmayı bekleyen' şarkıları

Yorumcu ve bestekar Serap Can'ın biriktirdiği, duyulmayı bekleyen onlarca güzel şarkısı var...

Serap Can'ın 'duyulmayı bekleyen' şarkıları

Serap Can müziğe olan tutkusunu şu sözlerle ifade ediyor "Müziğe aşık biri olarak beste yapmayı o kadar çok istiyordum ki... Zaten lise yıllarından beri biriktirdiğim ve sürekli yazdığım duygu dolu şiirlerim vardı. Aradan yıllar geçti, 8 Mart 1996 yılında dünyalar güzeli kızım Tutku'nun aramıza katılması bana şans getirdi. Beste yapmaya başlamıştım. Kızım şu an 22 yaşında ve ben hala aynı heyecenla söz ve müzik yapıyorum. Kafamın içindeki enstrümanlar ve yeni melodiler beni tatlı tatlı esir aldıklarında uykusuz kalsamda sabaha kadar yeni bir şarkıyı daha bitirmenin mutluluğu beni dinç tutuyor. Bu o kadar güzel bir şey ki...

Kendime inandım, güvendim ve hiç vazgeçmedim. Düşgezginleri rock grubunun solisti aranjör ve besteci Erhan Doğan ile çalıştım. Kendi şarkılarımı okudum derken beni Türküola Müziğin yapımcısı Bektaş Türk ile tanıştırdı. Sonrasında sevgili yapımcım Neşe Demirkat ile tanıştık. Yazdığım şarkılarımı, sesimi ve yorumumu çok beğenmişlerdi. Hatta kimse bilmese de Neşe Hanım bana ait ''Hiç Olmazsa Bir Selam Ver'' isimli şarkımı çok sevdiği için ezberlemiş bir sürpriz yaparak bana okuyup beni çok duygulandırmıştı.

Kısaca bana, benden daha çok inanmışlardı. Ben üreten olarak mutfakta yer almak istesem de onları kırmadım ve kendimi stüdyoda buldum,''Yürü Git'' isimli şarkımla bizi üzen, hayatımızda istemediğimiz gereksiz insanlara bir gönderme yaptım. Stüdyoda şarkı okumak o kadar güzel ki, iyi ki okumuşum, çok güzel bir anıydı bu. 

Serap Can'ın 'duyulmayı bekleyen' şarkıları

Hepimizin hayatı aslında bir masal. Ben bu masalda başkalarının hayatını da kendi yaşadıklarımı ve yaşayamadıklarımı da yazdım ve bestelerimde yaşattım... Herkes bestelerinin sayısını söyler ya, ben nazar değmesin diye söylemiyorum aksine... Çünkü en önemlisi iz bırakmak ve bu şarkıları değerli güzel seslerden duymak..."

Konular Müzik