SERDAR AKİNAN'A İLK TEPKİ SEVİM GÖZAY'DAN..

"Kadın yazarlar Genel yayın yönetmenlerinin yatağından geçti"ye en sert tepki: Asıl senin yaptığın adilik..

SERDAR AKİNAN'A İLK TEPKİ SEVİM GÖZAY'DAN..

Dün yazıdığı köşe yazısıyla Can Dündar’a sahip çıkan Serdar Akinan kadın yazarları kızdırdı. Kadın yazarların yayın yönetmenlerinin yatağından geçtiğini iddia eden Serdar Akinan’a en sert tepkilerden biri Akşam yazarı Sevim Gözay’dan geldi.

Madem sit-com oyunculuğu almış yürümüş, madem gazetecinin haber öznesine dönüşmüş olanı pirim yapmakta... Can Dündar’ın dudak dudağa fotoğrafını basmak, haberini yapmak niye ’adilik’ oluyormuş, anlamadım. Asıl adilik, ’E canım hangimiz yapmıyoruz ki?’ pişkinliğiyle savunmaya geçmek...

’SU SAMURU’ İMPARATORLUĞU
Elalemin karısı, kocası, parası, kasası, tangası, aşkı, evlenmesi, boşanması, hamile kalması, doğurması, düşürmesi, ölüsü, dirisi para edecek, gazete sattıracak, sırf bu alemin tozunu atan kimilerini sırça köşklere çıkartacak... Fakat İstanbul’un göbeğinde, dudak dudağa fotoğraf veren ünlü ve evli, üstelik köşesinde evliliği hakkında yazan bir gazetecinin haberini yapmak, romantik fotoğrafını basmak ’adilik’ olacak öyle mi? ’İlk taşı en masum olanınız atsın’ ay ay ay... Can’ım benim. HT Magazin’in haberi niye bu kadar ağır geldi Can Dündar’a ve camiaya, hiç anlamadım.

TİPİK ERKEK EGOSU
Kadın gazeteciler, yerli yersiz, imzalı imzasız, sinsi ve kalleşçe etiketlenir, dedikodu malzemesi yapılıp dururken hepsi dut yemiş bülbül gibi oturur bu beyzadeler. Ne zamanki kendi başları yanar, iplikleri pazara çıkar, ’Masum değiliz hiçbirimiz’ şarkısına başlarlar kol kola girip. En komiği de kimseyle bir ceviz kırdığı ortaya çıkmamışların, dudak dudağa pozları renkli baskıya girmemişlerin, videosu internete düşmemişlerin iştahla iştirak ettiği ’su samuru’ itirafları... ’Hepimiz su samuruyuz’ diye yazdı dün hatta Serdar Akinan... Üzgünüm ama tipik erkek egosundan daha güçlü bir tablo göremedim ben o yazıda.

ALAYI ’PUŞT’ BİR MESLEK
Kankayı koruma ayağına ortaya sürülen, bildik ’Erkek değil mi canım, yapacak tabii’ anlayışı. ’Acemi miyim, yakalanayım? Ben işimi bilirim sevgili okurum, keh keh keh...’ diye sırıtan bir övünç payesi. Aman da başlarını döndüren güçle, aman da kadınların gözlerini kamaştıran gazeteci kudretiyle böbürlenme fırsatının/hayalinin tadını çıkartırken ’Hem öyle ya, yaşayan ya da rahmetli olan yayın yönetmeninin yatağından geçmeden köşe tutan kaç kadın yazar var ki kuzum’ gibisinden gelişi güzel bir soruyu (!) ortaya atmayı da ihmal etmiyor Serdar Akinan.

Sonuç olarak alayımızı ’puşt’ ilan edip koymuş noktayı. Haklısın haklısın ama olan kadar olmayan da vardır inan, Akinan. Ayrıca Can Dündar için de üzülme bu kadar. Kaçamaklarıyla ya da aşklarıyla gündeme gelip de itibar kaybeden kimse var mı ki medyada? Yapsa yapsa ’prim’ yaptırır bunlar adama. Sizde bu ’adam adama savunma’ geleneği varken, hiçbirinize bir şey olmaz.