Serdar Aziz: "Değişiklikler bizi zorladı"

G.Saray'ın deneyimli stoperi Serdar Aziz, sezonun ilk yarısı için yaptığı değerlendirmede, Tudor'un işler iyi giderken yaptığı değişikliklerin kendilerini zorladığını belirterek, “ İyi giderken bir şeylerin değişmesi oyuncular açısından zor. Bunlarda zorlandık. O da sahaya yansıdı” dedi.

Serdar Aziz: "Değişiklikler bizi zorladı"
Yeni Şafak'ın haberine göre Galatasaray'ın deneyimli stoperi Serdar Aziz, sezonun ikinci yarısına hazırlandıkları Antalya'da açıklamalarda bulundu. Sezon sonunda şampiyon olacaklarını belirten 27 yaşındaki savunma oyuncusu, “Lige fırtına gibi başladık. Herkes erken bir aşamada şampiyon olacağımızı konuşuyordu. Zaten sezon sonunda şampiyon olacağız ama sonrasında sistem değişiklikleri gibi birçok etken, puan kayıplarına neden oldu. Hedefimiz sezon sonu şampiyon olmak” dedi. Serdar Aziz, sezonun ilk 16 haftasında görev yapan teknik direktör Igor Tudor'un işler iyi giderken yaptığı değişikliklerin kendilerini zorladığını belirtti. Sistem ve oyuncu değişikliklerine kısa sürede adapte olmanın zorluğundan bahseden milli futbolcu, “Farklı sistemde, farklı oyuncularla oynamak hepimiz açısından zorlu oldu. İyi giderken bir şeylerin değişmesi oyuncular açısından gerçekten zor. Bunlarda zorlandık. O da sahaya yansıdı” ifadelerini kullandı.

DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

İlk yarının son 4 deplasman maçını kaybettiklerini hatırlatan Serdar Aziz, “Deplasmanlarda çok iyi oynayamadık. Takım olarak zihinsel ve fiziksel olarak değerlendirmelerini yapıyoruz. Kısa sürede bunu çözeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. Milli futbolcu, sarı-kırmızılı takımın duran toplardaki zaafına değinerek, “Akıcı oyunda çok fazla gol yemedik. Daha çok duran toplardan yedik. Aslında tüm arkadaşlarımızla iyi niyetli olarak çalışıyoruz. Demek ki daha çok çalışmamız lazım” şeklinde görüş belirtti. Şampiyonluk mücadelesi veren 4 takım olduğunu anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, “Zorlu bir lig oluyor. Sonuna kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Dört takım arasında ligin sonuna kadar mücadele devam edecektir. İnşallah sonunda biz şampiyon olacağız. Her takım elinden geleni yapmaya çalışıyor. Mücadelemizin en iyisini sahaya koymaya çalışıyoruz. Diğer kulüplere bakmıyoruz. Kendi işimizi yapıp, sonunda şampiyon olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAMBAŞKA BİR SERDAR OLACAK

Galatasaray'daki ilk sezonunda yaşadığı sakatlıklara değinen Serdar Aziz, şunları kaydetti: “Geçen sezon ciddi bir sakatlık yaşadım. Yaklaşık 6 ay sahaya çıkamadım. Benden beklentilerin yüksek olduğunu biliyorum. Bunu karşılaşmak için çok çalıştım. Neticesinde bu sezon formayı kaptım. Elimden gelenin en iyisini yaptım. İyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Daha da iyi olacağımı kendim de biliyorum. Bunun için daha çok çalışarak, ikinci yarıda daha iyi bir Serdar Aziz izleteceğim.” Sezonun ilk yarısında iki kez burnu kırılmasına rağmen ameliyat edilmeyi reddeden Serdar Aziz, “Takımın bana ihtiyacı olduğundan dolayı bu fedakarlığı yapmak durumundaydım. Defans oyuncusu olarak başımıza bunlar gelebiliyor. Bir futbolcu olarak her zaman sahada olmayı planlıyorum. Takımımın da bana ihtiyacı olduğu zaman daha çok özveri ile mücadele etmek istiyorum. Daha önce her türlü fedakarlığı yaptım. Elimden geldiğince daha çok fedakarlık yapabileceğimi söyleyebilirim. Takımın başarısı her şeyin önünde yer alıyor” diye konuştu.

GOMİS, rakibim olsa çekinmezdim

Galatasaray'ın deneyimli stoperi Serdar Aziz, takımın golcüsü Gomis ile rakip olması durumunda zorlanıp zorlanmayacağı ile ilgili olarak, “Gomis, çok kaliteli bir futbolcu. Attığı gollerle bunu gösterdi ama bugüne kadar hiçbir oyuncudan çekinmedim. Her oyuncuya karşı da iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Aynı soruyu Gomis'e de sormak lazım. Bizde olması avantajımız” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ takım için uğraşıyoruz

Serdar Aziz, stoperdeki rekabet ile ilgili, “Galatasaray gibi büyük bir camiada rekabet tabii ki üst seviyede. Tüm arkadaşlarımız, hem karakter hem de futbolculuk açısından çok kaliteli ve önemli isimler. Onlar da çalışıp, mücadele ediyorlar. Hepimiz takımın iyi olması için uğraşıyoruz. Rekabetin başarı getirdiğini herkes biliyor. İkinci yarıda rekabetin daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

CENK TOSUN başarılı olacak

İngiltere'nin Everton takımına transfer olan Cenk Tosun ile ilgili görüşlerini dile getiren Serdar, şu ifadeleri kullandı: “Cenk'i tebrik ediyorum. İngiltere'de başarılı olacağına inanıyorum. Süper Lig'de karşılıklı oynadık. Türk oyuncuların gerçekten inanırsa başarabileceğini düşünüyorum. Sahada taktiksel ve zihinsel olarak iyi olursa herkesin Avrupa'da rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum.”
Konular Spor Haberleri