Serena Williams kupaya uzandı!...

İstanbulda şampiyon yine değişmedi. TEB BNP WTA Championshipsin finalinde Serena Williams, Çinli Li Nayı 2-1 mağlup ederek geçen yıl olduğu gibi kupaya uzandı, Türkiyeye zirvede veda etti...

Serena Williams kupaya uzandı!...

Üçüncü ve son kez İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen WTA Championships Sezon Sonu Turnuvası'nda şampiyonluğa, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Serena Williams ulaştı. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadelede oyuna iyi başlayan ve ilk seti alan Li Na olsa da ABD'li raket sonraki iki seti hanesine yazdırarak maçtan 2-1 galip ayrılmasını bildi.

İlk sette ilk oyunu Serena Williams alsa da, sonrasında Li Na rakibinin servisini de iki kez kırarak beş oyun üst üste kazandı ve 5-1 öne geçti. Yedinci oyun setin en uzun oyunu olurken, Serena'nın üstünlüğü ile sona erdi. Sonraki oyunu kazanan Li Na, aynı zamanda ilk setin de galibi oldu: 6-2

İkinci set bitmek bilmeyen uzun bir oyunla başladı. Bu oyun ve sonrasında gelecek oyun Li Na için belki de maçın kırılma anıydı. O uzun süren oyunu kaybeden ve ikinci oyunda da servisinin kırılmasına engel olamayan Çinli raket, Serena'nın servis atttığı üçüncü oyunda da üstün gelemeyince bir anda 3-0 geriye düştü ve seti döndürülmesi zor bir hale soktu. Ancak herkesin artık Serena'nın rahatça kazanacağını düşünmeye başladığı anlarda Li Na direncini sahaya yansıttı ve durumu 3-3'e getirdi. Ne var ki sonrasında Serena Williams üç oyunu da alarak ikinci seti 6-3 kazandı ve durumu eşitledi.

Final seti ise karşılaşmanın o anına kadarki görüntüsünden oldukça uzaktaydı. Üst üste aldığı oyunlarla rakibine göz açtırmayan Dünya 1 numarası Serena Williams mücadeleyi domine ederken 6-0'lık skorla üçüncü seti de alarak setlerde durumu 2-1 yaptı ve maçı galip bitirerek şampiyonluğunu ilan etti. Li Na'nın İstanbul'daki tek tesellisi ise oynadığı finalle ‘Dünya 3 numarası' olmasıydı. ABD'li raket, 2 milyon 145 bin dolarlık şampiyonluk ödülünün sahibi oldu.

Seyirciye teşekkür

Serena Williams maçın ardından yaptığı açıklamada Türk seyircisine verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletti. Turnuvanın son kez İstanbul'da yapılmasından dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren ABD'li raket, “Burası 3 yıl boyunca çok iyi bir ev sahipliği yaptı. Seyirciler oldukça coşkulu, inanılmazdılar” dedi. WTA Başkanı Stacey Allaster'in ise maçın ardından yaptığı konuşmada “En iyi tenis seyircileri burda İstanbul'da” demesi tribünlerden uzun süre alkış aldı.

Yoğun ilgi

Turnuvanın ilk dört gününde tamamen dolmayan tribünler hafta sonunda doldu. Cumartesi günü artan ilgi, dünkü finalde rekora dönüştü. Dev finali izlemeye gelen seyirci sayısı 16 bin 457 olurken, bunun WTA?turnuvalarında günlük rekor olduğu açıklandı.

Yazı-tura Leblebici'den

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'ün çiftler finalinin yazı turasını turnuvanın isim sponsoru TEB'in Genel Müdürü Ümit Leblebici attı.

Çiftler şampiyonu doğudan

Turnuvanın çiftler finalinde Tayvanlı Su Wei Hsieh ve Çinli Shuai Peng, Rus rakipleri Ektarina Makarova-Elena Vesnina'yı 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu. Maç 1 saat 46 dakika sürdü. Bu şampiyonlukla Uzakdoğulu ikili 460.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

ONUR DİNÇER



Konular Spor Haberleri