Serra Pirinç: "Oyunculuk için yıllarımı harcarım"

‘Bizim Hikâye’ dizisinde canlandırdığı Müjde, karakteriyle beğeni kazanan Serra Pirinç, mesleğine olan bağlılığını “Oyunculuk için her şeyi yapabilirim” sözleriyle dile getiriyor.

Serra Pirinç: "Oyunculuk için yıllarımı harcarım"
Serra Pirinç'in Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz?


Küçüklüğümde, televizyon dünyasını çok merak ederdim. Kendimi orada hayal ederdim. Sinemaya gittiğimde o büyülü dünya beni içine çekti ve bende oyuncu olma isteği yarattı.

Ailenizle Yalova’da yaşarken oyunculuk yapmak için İstanbul’a yerleşmişsiniz. Mesleğiniz için nelerden vazgeçersiniz?

Aslında üniversite için İstanbul’a gelmiştim. Sonra hayattaki en büyük şansım, menajerim Instagram’da gezinirken beni fark etmiş. Daha sonra bana mesaj attı.  Her şey, beni ofisine çağırmasıyla başladı. Ailem bu konuda biraz çekimserdi. Ben de onları menajerimle tanıştırıp, tatlı tatlı ikna ettim. Bir şeyi yürekten istersen, karşısında kimse durmaz. Ben de oyunculuk için her şeyden vazgeçerim. Oyunculuk için yıllarımı harcarım.

Tiyatro, sinema, dizi oyunculuğundan hangisinde ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

Şu an sadece dizi oyunculuğu yapıyorum. Henüz tiyatro veya sinema oyunculuğu için fırsat bulamadım. Çok yeniyim ama zamanla kendimi sinema ve tiyatroda görmek istiyorum.

Müzik sektöründe büyük bir rekabet var ve bu zaman zaman polemikler yaşanmasına sebep oluyor. Gördüğümüz kadarıyla oyuncular arasında bu tarz tartışmalar daha az yaşanıyor.

Müzik sektöründe sayılar üzerinden konuşuluyor. Orada büyük bir baskı var. Albüm sizin ve iyi kötü hepsi size yazılıyor. Bu da işleri çok zorlaştırıyor. Oyuncular ise tamamen bir ekip çalışması içerisinde çok uzun saatler bir arada kalıyorlar. Ekip olma duygusuyla aile oluyoruz. Belki de bu nedenledir.

Bir sanatçının toplumdaki rolü ne olmalıdır?

Aslında izlediğimiz her karakter ya da bizim canlandırdığımız karakterlerin her biri bize bir şey katıyor. Sanatçının toplumdaki rolünü belirlemek, büyüklerim varken bana düşmez. Fakat sanatçı hayattaki duruşuyla ve çizgisiyle örnek teşkil eden biri…

SENARYO YOL HARİTANIZ!

Oyunculukta başarı neye bağlıdır?


Bence oyuncunun kaderini senaryo belirliyor. Eğer bir senaryo gerçekten doğru yazılmışsa bence o proje başarılı oluyor. Yani senaryo, sizin yol haritanız. Ona göre şekilleniyorsunuz. Bunun dışında yönetmen ve oyuncular da senaryoya hizmet ediyorsa işte o sizi hayallerinize kavuşturuyor.