Sertan Erkaçan: 'Oyunculuğa âşığım"

‘Rengârenk’ dizisinde canlandırdığı "Ege" karakteriyle seyircilere eğlenceli anlar yaşatan Sertan Erkaçan, mesleğine âşık bir adam. Kamera karşısında olmaktan mutluluk duyan Erkaçan, bu işi Los Angeles’ta profesyonel bir şekilde yapmak istiyor.

Sertan Erkaçan: 'Oyunculuğa âşığım"
Sertan Erkaçan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

-Kendinizi bize tanıtır mısınız?


28 yaşının ortalarında, oyunculuk mesleğine âşık, taze evli bir adamım... Aslen Arnavut göçmeniyim.

-‘Rengârenk’de canlandırdığınız karakter hakkında bilgi alabilir miyiz? Rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

Ege. hayatın dertlerine karşı vurdumduymaz, hayatın zevklerine karşı da tepkisiz kalamayan bir karakter... Kolay âşık olmayan, kendi gibi deliyi arayan ve sonunda da galiba bulan birini oynuyorum. Çok eğlenceli. Kafamdaki Sertan’ın dertlerini hiç düşünmeden konuşmaya çalışıyorum. O zaman Ege’ye yaklaşıyorum...

-Seyirci sizce neden ‘Rengârenk’ dizisini izlemeli?

Farklıyız. Dizimiz şirkette geçmiyor. Başrol erkeğimizin karnında baklava yok. Her bölüm soymuyoruz başrol oyuncumuzu. Hikâyenin kafa adamı halkın içinden bir veteriner... Zengin, cool adam garson, tuhafiyeci, kuaför vs. bir kızı tavlamaya çalışmıyor. Bütün oyunculuklar çok doğal ve herkes gerçekten oyuncu.

-Oyunculuk için fedakârlık yaptığınızı düşündüğünüz bazı şeyler oldu mu?

Çoook... Yaşadığımız düzensiz hayat, sektörün açıklarına ve eksiklerine rağmen hâlâ bu işe çok âşık olmam bence en büyük fedakârlık! Her oyuncunun her an birden yükseldiği hayatın çok dışında yaşamaya başlama riski her an var. Bu risk de büyük bir fedakârlık bence.

KİMSEDEN FARKLI DEĞİLİM

-Son dönemde çok erkek, genç oyuncu var. Kimi yakışıklılığıyla kimi yeteneğiyle öne çıkıyor. Sizi farklı kılan ne? Kendinizde en çok neyi beğeniyorsunuz?


Ben kimseden farklı değilim. Ne çok yakışıklıyım ne çok çirkinim. Zaten bununda bir önemi yok. Sizi güzel ya da çirkin yapan şey, seyircinin gözünde, senaristin size kurduğu dünya ve karakter... Dolayısıyla en büyük amacım kestik denildiğinde Sertan gibi, kayıt denildiğinde tamamen oynadığım karakter olmak ve bunu da en gerçek ve doğal şekilde yapabilmek...

ABD’DE OYUNCU OLACAĞIM

- Sertan ve Ege birbirine benziyor mu?

Bazen (gülüyor).

-Dizide Neşe karakteriyle aşk yaşayacağa benziyorsunuz? Bunun için bize ipucu verir misiniz?

Aslında Ege kendince yaşamaya başladı bile. Neşenin gerçek dünyaya döndüğü anları yakalayabilirse karşılıklı da olacak bence bu aşk ama fazla naz da âşık usandırabilir.

-Gelecek hakkında en büyük hayaliniz, projeniz nedir?

Los Angeles’ta mesleğimi yapmak istiyorum. Tiyatro olur, dizi olur film olur. Dünyada bu işin en profesyonel ve en ciddi şekilde yapıldığı yerlerde olmak istiyorum... Daha doğrusu oralarda olacağım!
Konular Röportaj