Sevgililer Günü cep yakacak!

Sevgililer Günü yaklaşırken olmazsa olmaz hediyelerin başında gelen çiçek, bu yıl cep yakacak. Her yıl hediye konusunda tatlı bir telaşın yaşandığı 14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala, çiçek fiyatları da belli olmaya başladı.

Sevgililer Günü cep yakacak!
Yeni Asır'da yer alan habere göre bu sene çiçek almak isteyen sevgililer, soğuk havaların da etkisiyle yaşanan don olayları ve dolardaki artış nedeniyle çiçeklere daha fazla para sayacak.

Dolar ve Euro'daki artış

Çiçekçiler, şu anda satışı yapılan en pahalı çiçeklerin Kentya ve Terrariumlar olduğunu belirtiyor. İthal olan bu ürünlerin Dolar ve Euro'daki artış sebebiyle çok pahalı olduğunu ifade eden esnaf, "Kentya her yerde bulunmuyor. Boylu olması dolayısıyla fiyatları yaklaşık 400-500 lira civarında. Terraiumlar da yeni nesil çiçekler. Cam fanuslar içinde, prizmalar, piramitler, el yapımı camlar içerisinde olduğu için fiyatları yüksek. 100 liradan başlayıp 300-400 liraya kadar çıkıyor. Dolar ve Euro'daki artış bizi bayağı etkilemekte. Havaların soğuk olmasından dolayı yaklaşık 2 aydan beri Mersin, Adana, Antalya, İzmir, Yalova gibi yerlerdeki yüzlerce üretici büyük zarar gördü. Bu durum fiyatlara yansıyor" diye konuştular.

Sektörü etkiliyor

Geçen sene 5 liraya satılan bir gül bu sene 10 liraya satılıyor. Soğuk havanın ve Dolar-Euro'daki artışın fiyatlarda büyük etken olduğunu ifade eden çiçekçiler, "Önceden vatandaşlar 10 tane gül alıyordu, aynı paraya şimdi 3-4 tane alabiliyor. Çok az geldiği için müşteri farklı hediyelere yöneliyor. Bu da bizim sektörü etkiliyor" diye konuştu.