‘Sevgililer Günü’ne hazır mısınız?

Sevgililer Günü yaklaşıyor. Bu özel günde nasıl giyineceğinize, hangi tonda makyaj yapacağınıza karar vermediyseniz bu habere mutlaka göz atın.

‘Sevgililer Günü’ne hazır mısınız?
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in haberine göre renk ve stil danışmanı Canan Yolaç’ın önerileri işinizi epey kolaylaştıracak.

ZARİF GÖRÜNMEK İÇİN TEK RENK ELBİSE

Sevgililer Günü’nde partnerinize aldığınız hediye kadar önemli olan bir diğer detay da o güne özel kıyafetleriniz ve stiliniz. Kombininize karar vermeden evvel gideceğiniz mekânı belirleyerek ilk adımı atabilirsiniz. Öncelikle o geceyi nasıl bir yerde kutlayacağınızı biliyorsanız şanslısınız, seçim yapmak daha kolay olacaktır. Mekân sizin için bir sürpriz ise en azından tüyo edinmeye çalışmanızı öneririm. Çünkü bu özel günde gidilecek mekâna göre tercih ettiğiniz kıyafetler de değişiklik gösterebilir. Malum çiftler bu özel günü heyecanla bekliyor. Bu nedenle özellikle kadınlar için elegan görünmek çok önemli. Örneğin, şık bir mekânda akşam yemeğine gidiyorsanız zarif görünmek için tek renk bir elbise tercih edebilirsiniz. Bir kokteyle katılacaksanız ya da hareketli bir gün planladıysanız, zarafetiniz kadar rahatlığınızı da düşünmelisiniz. Uzun süre ayakta kalma ihtimali olan kadınlara aşırı topuklu ayakkabılardan uzak durmalarını tavsiye ederim. Bu kışın trendleri arasında yer alan imitasyon pastel renkli bir kürk, zarif kaşmir bir manto ve şık bir şal bu soğuk kış gününde kombinine hareket katmak isteyenlere hitap edebilir.

PAYETLİ PARÇALAR DANTEL DETAYLAR

Şıklığını gündüzden geceye taşımak isteyenler için de payetli parçaları önerebilirim. Diz boyunda etekler, ipek kumaşlar ve bu sezon altın çağını yaşayan deri parçalar da önerebileceğim diğer alternatifler. Öncelikli olarak vücudunuzu tanıyarak ve analiz yaparak işe başlamalısınız. En vurucu ve uygun kıyafetleri seçebilmenin ilk adımı budur. Türk kadınlarının en sık yaptığı yanlış, beden tipini dikkate almadan kıyafet seçimi yapması. İddialı bir şıklık amaçlayan kadınlar, yırtmaç detaylı uzun gece elbiselerini deneyebilir. Romantik bir vurgu için ise dantel detaylara odaklanılabilir. Giysilerinize ton sür ton uygulayarak bir kombin oluşturabilir, elbisenizle aynı ya da yakın renkte bir trençkotla dış giyiminizi tamamlayabilirsiniz. Çok dar pantolonlar sizi kilolu gösterebilir. Göbek bölgesi geniş olanlar dikkatli olmalılar. Kendilerine uygun bel ölçüsünü bulup ona göre kıyafetlerini seçmeliler. Kontrast yaratan renkler kullanmayı ben de çok seviyorum ancak cilt alt tonu belirlenmeden yapılan renk seçimleri yanlış bir siluet meydana getirebilir.

SADE MAKYAJI TERCİH EDİN

Alımlı ve zarif etkiyi tamamlayabilmek için makyaja da özen gösterilmelisiniz. Cildinize ve kıyafetinize uygun pastel tonlarda hafif ve sade bir makyajı tercih edebilirsiniz. Renkler, Sevgililer Günü’nde neyi, nerede giyeceğimiz kadar önemlidir çünkü siluetinizin en önemli parçasıdır. Kıyafet seçimi yaparken renkleri tutturmak ve her türlü abartıdan uzaklaşmak önemli bir ayrıntıdır. Evet Sevgililer Günü dendiğinde aklımıza hemen kırmızı renk geliyor. Çünkü kırmızı, genel olarak tutkuyu ve aşkı simgeliyor. Enerjisi en yüksek renklerden biri. Duyguların en yoğun yaşandığı bu günde kırmızı tercih etmek bir klişe değil aslında. Ancak bulunacağınız mekânda başkalarının da bu rengi seçebileceğini varsayarsak bir miktar riskli olabilir. Zarafetinizi garantilemek için renk seçiminin cilt alt tonunuza göre yapılması gerektiğini düşünüyorum. Renkleri iki sıcak iki soğuk olarak toplam dört kategoride değerlendiriyoruz. Kişinin cilt renginden bağımsız olarak belirlenen cilt alt tonu, kıyafet, saç ve makyaj renklerinde bize en uygun olan tonları belirlememizi sağlıyor. Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin içinde de soğuk renklerin bulunduğu pembe, lacivert gibi renkleri tercih etmesi gerekiyor. 
Konular Kadın / Bakım