Sevilay Yılman, Mine Kırıkkanat'ı arşivden vurdu!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'a tepki gösterdi.

Sevilay Yılman, Mine Kırıkkanat'ı arşivden vurdu!
MedyaRadar'ın haberine göre Mine Kırıkkanat'ın attığı tweetlere tepki niteliğinde bir yazı kaleme alan Yılman, Cumhuriyet yazarından 'Eski Türkiye artıkları iş başında!' diye bahsetti.

Kırıkkanat, önceki gün Twitter adresinden Ekrem İmamoğlu’nun ailesiyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını koyup, altına da, “Çeyrek yüzyıldır İstanbul’a yakışır düzgün bir aile fotoğrafına hasret kalmışım. Teşekkürler İmamoğlu Ailesi. Bu fotoğraf gönlümde çiçekler açtırdı” yazdı.

Sevilay Yılman, Mine Kırıkkanat'ı arşivden vurdu!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, işte bu paylaşımı görünce arşivlere uzandı. Kırıkkanat'ın İmamoğlu’nun adaylığı ilk açıklandığında ilçesinde ikamet eden Akit Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hasan Karakaya için yaptığı başsağlığı tweetini bulup; “Salt bu tweet sizi bitirir! Oy yok!” diye çıkıştığı paylaşımı köşesine taşıdı.

Sevilay Yılman, Mine Kırıkkanat'ı arşivden vurdu! - Resim : 2

Eski Türkiye artığı

Mine Kırıkkanat'ın bu tavrını köşesinde yorumlayan Yılman, Kırıkkanat için “Bir insan milyonları kendisinden nefret ettirmek için nasıl bir davranış biçimi sergilemeli” derslerinde örnek olarak anlatılacak bir isim." ifadelerini kullandı.

"Eski Türkiye artığı" dediği Kırıkkanat'ın antropologlar, sosyologlar ve psikologların olduğu bir heyet tarafından incelenmeye alınması çağrısında bulunan yazar, İmamoğlu'na seslenerek yazısını tamamlıyor:

Ekrem İmamoğlu kınamalı

"Eminim Ekrem İmamoğlu da benimle aynı duyguya sahiptir. Ama şahsen ben bir yurttaş olarak bunu duymak da istiyorum…

İmamoğlu’nun, özellikle de ailesiyle olduğu fotoğraf üzerinden yazılanlara dair açıklama yapması ve Kırıkkanat zihniyetinden beri olduğunu söyleyip derhal kınaması gerekiyor.

Aksi takdirde; “Ben 16 milyon İstanbullunun Başkanı olacağım” sözünü inkar etmiş olur…"


SEVİLAY YILMAN'IN HABERTÜRK'TE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ