Sevimli James hayata böyle tutundu

Neriman Semen, geçen yıl arka ayakları felç olan köpeği James'e, evdeki plastik su boruları ve kırık pazar çantasıyla tekerlekli sandalye yaptı. Tekrar yürümeye başlayan James, adeta hayata döndü.

Sevimli James hayata böyle tutundu
Sabah'tan Murat Alhan'ın haberine göre Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan Neriman Semen'in köpeği James'in arka ayakları, geçen yıl geçirdiği rahatsızlık sırasında felç oldu. Büyük bir şok yaşayan Semen, köpeğini hemen bir veterinere götürdü. Veteriner ise ameliyatla yeniden yürüme şansının bulunduğunu, ancak yaşının büyük olması nedeniyle masada kalma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi.

'O BENİM OĞLUM'

Bu riski göze alamayan ve ameliyattan vazgeçen Semen, köpeğini nasıl yürütebileceğini düşünmeye başladı. İnternette araştırma yapan Semen, sonunda gördüğü bazı örneklerden esinlenerek evdeki plastik su boruları ve kırık pazar çantasından tekerlekli sandalye yaptı.

Bu saldalyeyi de James'e takarak köpeğinin yürümesini sağladı. James felç olduktan sonra çok sor günler geçirdiğini söyleyen Neriman Semen, "O benim oğlum. O'nu çocuklarımdan asla ayırmadım. Felç olduktan sonra evde gideceği yere sürünerek gitmeye çalışıyordu. O'nu öyle gördükçe günlerce ağladım. Sonra, ne yapabilirim diye düşündüm ve internetten araştırmaya başladım. Bu sırada, buna benzer bir tekerlekli araba gördüm. Ben de hemen bir tekerlekli araba yapmaya karar verdim. Şimdi oğlum çok rahat. İstediğimiz yere gidiyoruz, sokaklarda istediğimiz gibi gezebiliyoruz.

James'in tek derdi felç değil. Prostatı var, akciğerleri su topluyor ve kalp büyümesi gibi hastalıklarla savaş veriyor. Yaşının büyük olması nedeniyle fizik tedavinin felçli ayaklarına bir yararı olmayacağı söylendi. Her şeye rağmen mücadeleye devam ediyoruz"
dedi.