Sevimli köpek görmek istiyor!

Sevimli sevimli bakıyor sanmayın, bu tatlı köpek kör... Koşarken ağaçlara çarpıyor. O nedenle de çok korkuyor. Ameliyat olursa görebilecek... Onu sahiplenen Akdağ çifti, ameliyat parasını toplamaya çalışıyor...

Sevimli köpek görmek istiyor!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Çanakkale'de her ikisi de üniversite öğrencisi olan 25 yaşındaki Emre Akdağ ve 23 yaşındaki eşi İrem Akdağ, iki yıl önce sahiplenip "Karre" adını verdikleri gözleri görmeyen sokak köpeğinin ameliyatını yaptırabilmek için bir internet sitesinde imza kampanyası başlattı. Öğrenci olduklarından, köpeğin ameliyatı için gerekli 3 bin 450 lirayı karşılamalarının mümkün olmadığını belirten Akdağ çifti, hayvanseverlerden destek istedi.

GERÇEĞİ FARK EDİNCE ...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aramotik Bitkiler Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Emre Akdağ, 2015 yılının ağustos ayında, Demircioğlu Caddesi'nde otobüs durağında beklerken yanına gelen sokak köpeğini sahiplenip evine götürdü.
Akdağ, "Karre" adını verdiği köpeği aynı gün akşam otomobiliyle gezmeye çıkardı. Gezinti sırasında ani fren yapınca, Karre bulunduğu ön koltuktan düştü. Akdağ, görmesinde bir sorun olduğundan şüphelendiği köpeğin gözlerine doğru yaptığı el hareketlerine tepki vermemesi üzerine görmediğini fark etti.

İKİSİNİN DE PARASI YOK

Akdağ köpeği, ÇÖMÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan eşi İrem Akdağ ile veterinere götürdü. Veterinerde yapılan kontroller sonucunda, ameliyat olsa bile köpeğin görememe riski bulunduğu belirtildi. Ancak Akdağ çifti, buna rağmen yılmayıp araştırmalarını sürdürerek İstanbul'da hayvanların göz sağlığıyla ilgilenen bir veteriner kliniği ile irtibata geçti. Veteriner Hekim Murat Şaroğlu, köpeğin ameliyatla gözlerinin tekrar görmesini sağlayabileceğini belirtip umutlu konuştu. 2 bin 300 lirası ameliyat olmak üzere ilaç ve yol masraflarıyla birlikte toplam 3 bin 450 liraya ihtiyacı olan Akdağ çifti, öğrenci oldukları için bu masrafı karşılayamadı.

KAMPANYA BAŞLATTILAR

Çaresiz kalan Akdağ çifti, köpeklerinin tekrar görebilmesi için internetteki "change.org" adlı siteden "Dostumuz Karre'nin Gözleri" sloganıyla imza kampanyası başlatıp destek istedi. Kampanya ile ilgili tanıtım yazısında Karre'nin hayat hikayesine de yer verildi. Kör olduğu için Karre'nin diğer köpekler gibi koşamadığına dikkati çeken İrem Akdağ, "Koşmaya korkuyor. Koştuğu zaman da ağaca veya bir direğe çarpıyor. Yüzünde yaralar oluşuyor. İki yıldır bizimle aynı evde yaşamasına rağmen, halen odaların duvarlarına çarpıyor. Bu yüzden her şeyden çok korkuyor. Gözlerinin tekrar görebilmesi olacağı ameliyata bağlı, destek bekliyoruz" dedi.

Sevimli köpek görmek istiyor!