Sezaryen doğum, anne ve bebeğe zarar verir

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, son yıllarda İzmir'de özel hastanelerde artan sezaryen doğumlarının anne ve bebek sağlığı için ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Sezaryen doğum, anne ve bebeğe zarar verir
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Salnur, Ebeler Günü'yle ilgili açıklamasında, "Herhangi bir komplikasyon yoksa sezaryen doğum, fizyolojik ve psikolojik sonuçları ile anneye ve bebeğinin sağlığına zarar verebilir" diye konuştu.

Doğumu anne ve bebeğin birlikte yaptıkları yolculuk olarak nitelendiren Salnur, "Yolculuğun kendisi de yaşama dahildir. Bebek ve anne yolculuklarını birlikte tamamlayınca kavuşurlar. Bebek annenin, anne de bebeğin yol arkadaşıdır. Yolculuklarının aynı anda bitmesi ve yeni hayat yolculuklarının aynı anda başlaması ile aralarındaki derin bağlar atar. Normal doğum anne ve bebeğin en büyük ilk deneyimidir. Anne için de bebek için de bir olgunlaşmadır" diye konuştu.

Ebeler birer kılavuz

Annenin doğum yolculuğunda ebelerin birer kılavuz görevi yaptığını söyleyen Salnur, "Ebelik mesleği bütün mesleklerin sabahıdır. Hayattan hayata bir köprü oluşturan ebelerimiz, hem anenin hem bebeğin ilk hayat bilgisi öğretmenleridir. Ve ailenin ilk başladığı anda yer aldıkları için aileden biri gibidirler" dedi.
Konular Kadın / Bakım