Sezen Aksu: "Ölümcül süreç başladı"

Sezen Aksu, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı yaptı... Minik Serçe, "Açlık grevlerinde 100. gün. Tıbben ölümcül sürecin başlangıcı. Yaşamı savunmak için sayılı son günler. Hatırlatmak istedim" dedi.

Sezen Aksu: "Ölümcül süreç başladı"
Sözcü'de yer alan habere göre işlerine geri dönme talebiyle 98 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya Sezen Aksu’dan destek geldi.

Resmi Twitter hesabından ‘Yaşamı Savunmak’ başlıklı bir paylaşım yapan Minik Serçe, yetkililere “Yönetim kademesinde görevlendirilmiş tüm vicdan sahiplerine: Cuma günü Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in açlık grevlerinde 100. gün. Yani tıbben ölümcül sürecin başlangıcı. Yaşamı savunmak için sayılı son günler. Hatırlatmak istedim. İnsanlığa olan tüm inancım ve ümidimle” ifadelerini kullandı.

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan iki eğitimcinin avukatları, Gülmen ve Özakça’nın kalp yetmezliği yaşayabileceğini kamuoyuyla paylaştı.

Çıkarılan ‘Kanun Hükmünde Kararname’ler çerçevesinde görevlerinden alınan iki eğitimci işlerine geri dönmek için açlık grevine girmişti.

Sezen Aksu: "Ölümcül süreç başladı"
Sezen Aksu: "Ölümcül süreç başladı" - Resim : 2