Shakespeare'in lanetli mezarını açtılar!

Mezar taşında kemiklerini oynatanı lanetleyen William Shakespeare'in 1616'dan beri dokunulmayan mezarı, bilimsel araştırma amacıyla açılıp, inceleniyor...

Shakespeare'in lanetli mezarını açtılar!
Sabah'ta yer alan habere göre İngiliz belgesel kanalı Channel 4, yazar William Shakespeare'in mezarını açtı.

Yazarın mezar taşında bulunan ve senelerce araştırmacıların uzak durmasını sağlayan lanete rağmen Channel 4 kanalı bu riski aldı. Ünlü yazarın mezarı, ölümünün 400'üncü yılı olması münasebetiyle açılarak incelemeler başlatıldı.

Araştırmanın amacı ise Shakespeare'nin hayatında bilinmeyen sırlara ulaşmak. Ancak mezar taşındaki lanet hâlen İngiliz halkını korkutmaya devam ediyor.

Mezar taşındaki yazıda, "Taşlara dokunmayan adam kutsansın, ama kemiklerimi oynatana lanet olsun" yazıyor. Holy Trinity Kilisesi'nde bulunan mezardaki kemiklerin taraması yapılacak. 1616'dan beri dokunulmayan mezarda yapılacak inceleme sayesinde araştırmacıların Shakespeare'in hayatı ve ailesi hakkında daha fazla bilgi edineceği ve mezarda cesetle birlikte gömülmüş olabilecek eşyaların da bulunabileceği açıklandı.

Taramalar sonucunda Shakespeare'in herhangi bir akrabasıyla gömülmüş olup olmadığı da belirlenecek. Yazarın daha önce eşi Ann Hathaway, kızı Suzanna ve başka akrabalarıyla gömüldüğü iddia edilmişti. Mezarın bulunduğu kilisenin sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Mezarın taranması için onay verdik. Holy Trinity Kilisesi dahilindeki herhangi bir araştırma ya da soruşturma sadece kilisenin izniyle mümkün olabilir" ifadelerine yer verildi.