Sharapova'dan doping itirafı!

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Sharapova'dan doping itirafı!
Fanatik'te yer alan habere göre Los Angeles'ta düzenlediği basın toplantısında "Avustralya Açık esnasında yapılan doping testinden geçemedim, tüm hayranlarımdan özür diliyorum, umarım bir şansım daha olur" açıklaması yaparak tüm dünyada şok etkisi yaratan Rus tenisçi Sharapova magnezyum eksikliği nedeni ile kullandığı "Meldonium" adlı ilaçın yasaklı madde listesinde olduğunu bilmediğinden dolayı doping testinden geçemediğini söylemişti.

Bu ilacı 10 yıldır kullandığını belirten Rus tenisçi "Kullandığım madde daha önceleri yasaldı ancak 1 Ocak 2016 yılı itibari ile Wada'nın yasaklı maddeler listesinde yer almış. Wada'dan 22 Aralık'ta yasaklı maddeler listesinde yapılan değişikliklerle ilgili bir e-posta aldım. Burada yasaklı maddeleri görebiliyorsunuz ama ben o maile bakmadım" itirafında da bulundu. 

Kararı ancak ITF bilebilir

Geleceği hakkındaki kararı ancak Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) bilebileceğini belirten Sharapova "Kariyerim bu şekilde bitsin istemiyorum, yeni bir şans daha istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Beş Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rus sporcu son olarak Avustralya Açık'ta çeyrek finalde Serena Williams'a karşı oynayıp kaybetmişti.

Tüm müsabakalara katılımı yasaklandı

Öte yandan ITF, Teniste Dopingle Mücadele Programı (TAPD) doğrultusunda, 2 Mart'ta doping kurallarını ihlal etmekle suçlanan Sharapova'nın, hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar 12 Mart'tan itibaren tenis turnuvalarına katılması yasaklandı.

Sponsor şoku

Rus raketin yapmış olduğu doping itirafından sonra dünyaca ünlü spor giyim markası ile olan sponsorluk antlaşması da donduruldu. ITF'nin geçici olarak müsabakalardan men ettiği Maria Sharapova ile ilgili olarak konuşan spor giyim markasının sözcüsü Kejuan Wilkins, "Maria Sharapova'yla ilgili haberler bizi üzdü ve şaşırttı. Soruşturma sürecinde Maria'yla ilişkimizi durduruyoruz. Durumu izleyeceğiz" dedi.
Konular Spor Haberleri